Tozkoparan İskender nerede, hangi yıl çekildi? Tozkoparan İskender konusu nedir, oyuncuları kimler? TRT 1 ekranlarında ilk iki bölümüyle yayınlanacak diznin çekimlerinin yapıldığı yerler oldukça dikkati çekiyor. Bol yeşilin ve doğanın ön planda olduğu dizi macera kategorisinde çocuklara hitap ediyor. Tozkoparan İskender ile ilgili arşatırma yapan seyirciler çekim yapılan yerleri, oyuncularının siimlerini ve dizinin hikayesini sıkça sorguluyor. Peki, Tozkoparan İskender nerede, hangi yıl çekildi? Tozkoparan İskender konusu nedir, oyuncuları kimler? Detayzlara yazımzın devamından erişebilirsiniz.

Tozkoparan İskender nerede, hangi yıl çekildi?

Tozkoparan İskender dizisinin çekimleri için, İstanbul ili tercih edilirken, dizi çekimlerinde yeşilin bol olduğu ve doğal dokusu bozulmamış alanlar tercih edildi. Dizinin en sevilen yanlarından bir tanesi de çekim yerlerinin bol yeşili bol doğal ortamlarda olması oldu.

Dizide kullanılan mekanlar arasında Beykoz yakınlarındaki bir orman yer alırken yine Beykoz civarlarında bulunan okul ise çekimler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylanmıştır.

Tozkoparan İskender dizisinde çekimler için genellikle okul ve orman kullanıldı. Dizide çekimlerin yapılmış olduğu okul ve orman İstanbul’un Beykoz semtinde bulunmaktadır. Dizide Beykoz semtinin kullanılmasının amacı doğal yapısı bozulamamış bir ortam olmasıdır. Dizi bu yönüyle büyük beğeni toplamıştır.

Fotoroman Film Yapım imzalı, ilk bölümü 11 Kasım 2018 tarihinde yayımlanan, yönetmenliğini Şevki Es’in yaptığı, senaryosunu Mustafa Burak Doğu ve Selin Arapkirli’nin birlikte kaleme aldığı macera ve dram türündeki Türk yapımı televizyon dizisi Tozkoparan İskender, 19 Nisan 2020 tarihinde final yaparak sona ermiştir.

Tozkoparan İskender konusu nedir?

Tozkoparan İskender dizisinde, daha çocuk yaşta rekorlara imza atmış süper kahraman İskender günümüze geliyor. Üstelik yol arkadaşları Salih ve Fikri hocaları ve peşinden ayrılmayan ezeli düşmanı Giovanni ile birlikte.

12 yaşında olmasına rağmen olağanüstü yeteneklere sahip olan kemankeş İskender, 2020 yılından yaşadığı döneme geri dönmez ise tarihin seyri değişecek, Tozkoparanlar yok olacak ve kötüler kazanacak. Fakat İskender’in derdi sadece bu değil. Onu günümüzde de pek çok sorun bekliyor olacak. Bir türlü kontrol etmeyi beceremediği güçleri, sürekli peşinde olan Venedikli okçu Giovanni ve okuldaki baş belası Kasırga takımı. Ve tabi ki tüm bu tehlikelere karşı Mavi Ay takımı İskender’i yalnız bırakmayacak.

Tozkoparan İskender oyuncuları kimler?

Tozkoparan İskender dizisinde Deniz Erayvaz (Arda), Defne Erşen (Ece), Gülsüm Alkan, Tuananaz Tiryaki (Asya) gibi isimler yer almaktadır. İşte oyuncuların bazıları hakkında kısa bilgiler…

Çağan Efe Ak

Çağan Efe Ak 6 haziran 2007 doğumlu çocuk oyuncudur. Şuanda 13 yaşında olan Çağan Efe Ak daha önce İçerde ve Muhteşem Yüzyıl Kösem gibi dizilerde rol almıştır. İkizler burcu olan yakışıklı ve yetenekli oyuncu Çağan Efe Ak Bir Gün Bir Çocuk filmi ile oyunculuğa ilk adımını atmıştır LC Waikiki ve Vodafone reklmalarında yer alan Çağan Efe Ak bir bölümde de Güldür Güldür Show konuk olmuştur.

Defne Erşen

Güldüy Güldüy programı ile tanınan Defne Erşen Tozkoparan İskender dizisinin başrol oyuncularından biri oldu. 24 nisan 2008 doğumlu olan Defne Erşen 12 yaşının içindedir. Ortaokul öğrencisi olan Defne Erşen Tozkoparan İskender dizisi ile ilk kez bir dizi de yer alacaktır. Defne Erşen son olarak Gamona filminde yer almıştır.

Mert Erdoğdu

Güldüy Güldüy’ün Tombul Mert’i olarak tanınan Mert Erdoğdu 18 ocak 2007 doğumludur ve şuanda 13 yaşının içindedir. Üstün zekalı bir çocuk olan Mert Erdoğdu bu zekasını oyunculukta da çok iyi kullanmaktadır. Keşfedilmemiş Çocuklar, Arif V 216 ve Yeter dizisi Mert Erdoğdu’nun yer aldığı dizilerden bazılarıdır. Mert Erdoğdu Actors Management ajansın oyuncusudur.

Esat Polat Güler (Tayfun)

Esat Polat Güler de Güldüy Güldüy Show programı ile tanınan çocuk oyunculardan Hande Aytar ajansın oyuncusu olan Esat Polat 2019 da Can Dostlar 2018 de Bizim Köyün Sarkisi dilmlerinde rol almıştır.

Yağız Kılınç (Sinan)

Daha önce ki Tozkoparan dizisinde Sinan karakteri ile yer alan Yağız Kılınç Tozkoparan İskender dizisinde de Sinan karakteri ile devam edecek. Leyla Şirin ajansın oyuncusu olan Yağız Kılınç ilk olarak Ufak Tefek Cinayetler ve Klavye Delikanlıları dizilerinde yer almıştır. Yaktın Beni sinema filminde rol almıştır. 6 Mart doğumludur.

Leyla Kırşan

Daha önce ki Tozkoparan dizisinde Elif karakteri ile yer alan Leyla Kırşan Tozkoparan İskender dizisinde de Elif karakteri ile yer alacaktır. Layla Şirin ajansın oyuncusudur. İlk olarak Adı Efsane dizisinde yer almıştır. Daha sonra Payitaht Abdulhamid kadrosunda yer almıştır. Dizide Şadiye Sultan olarak ekran karşısına çıkmıştır.

Ülkü Hilal Çiftçi (Duygu)

Okulun en popüler kızı. Dans etmeyi güzel giyinmeyi ve video çekmeyi sever. KAsırga2nın gizli kaptanıdır. Esat’ın ikizidir

Sera Tokdemir

2020 de Hay Sultan dizisinde yer alan Sera Tokdemir daha önce de Kertenkele ve Diriliş Ertuğrul dizilerinde yer alıştı. 11 Nisan 1981 Mersin doğumlu olan Sera Tokdemir 39 yaşının içindedir. Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik okuyan Sera Tokdemir 1,68 cm boyu ve 51 kg ağırlığındadır. Sera Tokdemir Akademi 35.5 da Şan ve Tiyatro eğitimi almıştır.

Fırat Albayram

Fırat Albayram Tozkoparan dizisinin 4. sezonunda da dizi de yer almıştı. Daha önce Savaşçı dizisinde yer alan Fırat Albayram 11 ocak 1985 de Aydın da dünyaya gelmiştir. Haliç Üniversitesinde  oyunculuk eğitimi alan Fırat Albayram s ilk olarak Kaçak Gelinler dizisinde tanınmıştır. Fırat Albayram 186 cm boyunda ve 77 kg ağırlığındadır. Fırat Albayram Ceyda Kasabalı ile evlidir.

Yusuf Gökhan Atalay – Salih

Daha önce Tozkoparan dizisinde de Salih karakteri ile Gökhan Atalay 23 Mayıs 1974 Ankara doğumludur ve 44 yaaşındadır. Konya Selçuk Üniversitesi konservatuvar mezunudur. Son olarak İsimsizler dizisinde, Lise Devriyesi dizisinde ve Yunus Emre Aşkın Yolculuğu ve Diriliş Ertuğrul dizisinde yer almıştır. Yusuf Gökhan Atalay Diriliş Ertuğrul dizisinde Şahabettin rolü ile tanınmıştır.

Burak Alkaş – Fikri Parlak

İlk Tozkoparan’da da Fikri karkateri ile yer alan Burak Alkaş 1983 İzmir doğumludur ve 37 yaşının içindedir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro eğitimi almıştır. Yeşil Deniz dizisinde Cemil karakteri il sevilmiştir. Pis Yedili dizisinde hayat verdiği Orço karakteri ile ile komedide kendisini ispat etmiştir.

Muhittin Korkmaz

Muhittin Korkmaz 17 ekim 1953 Gaziantep doğumludur ve 57 yaşının içindedir. Gora filmi ile tanınan Muhittin Korkmaz Bursa Devlet tiyatrosu sanatçısı iken emekli olmuştur. Muhittin Korkmaz son olarak Ariv v 216 filminde yer almıştır.

Esin Gündoğdu

1 Ocak 1977 Ankara doğumlu olan Esin Gündoğdu 43 yaşındadır ve Aşk Yeniden dizisinde ki Ayfer karakteri ile çok sevilmiştir.

Mehmet Emin Kadıhan

Daha önce Derviş Bahri karakteri ile Kuşlala Yolculuk dizisinde yer aşan Mehmet Emin Kadıhan 1984 Ağrı doğumlu tiyatro ve dizi oyuncusudur. 27 Aralık’ta Ağrı’da dünyaya gözlerini açan Mehmet Emin Kadıhan Oğlak burcudur. Mehmet Emin Kadıhan’ın en çok ismini duyurdu dizi ise Sevda Kuşun Kanadında dizisi olmuştur. Dizi de hayat verdiği Deniz Gezmiş karakteri ile çok sevilmiştir. 2019 da ise Vuslat dizisinde Tekin karakteri ile yer almıştır.

Suna Selen

Kızım dizisinin Hacı anası olarak tanınan Suna Selen Münir Özkul’un 3. eşidir. Münir Özkul’un ile 6 yıl evli kalmıştır. 1 Temmuz 1939 da dünyaya gelen Suna Selen 79 yaşındadır. eşiktaş Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezunudur. Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filminde canlandırdığı kötü kraliçe rolüne hayat verince tanınmıştır. 2 çocuğu vardır. Son olarak 2011 yapımı Hayat Devam Ediyor dizisinde ve 2010 da Doktorlar dizisinde yer almıştır.

Editör: TE Bilisim