29 Ekim 1923 tarihi sonrası ülkenin her tarafında her 29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmaya başlamıştır. Bayramın kutlanması sebebi ile de resmi kurumlarda belirlenen sürelerde çalışmaya ara verilmektedir. Vatandaşlar, 29 Ekim’in Salı gününe denk gelmesinden dolayı Noterler 28 Ekim Pazartesi açık mı? merak ediyor. Bunun yanı sıra önemli işleri yarım kalan kişiler de  29 Ekim günü ile 28 Ekim 2019 Pazartesi tarihinde resmi kurumların icraata devam edip etmeyeceklerini merak ediyor. Herkesin merak ettiği 28 Ekim noter açık mı veya 29 Ekim’de noter çalışıyor mu gibi soruların detaylarını sizler için hazırladık. İşte 28 Ekim’de noterlerin çalışma durumuyla ilgili detaylar…

NOTERLER 28 EKİM PAZARTESİ AÇIK MI?

28 Ekim Pazartesi günü resmi kurum ve kuruluşlar yarım gün hizmet verecek. Yani 28 Ekim Pazartesi Bankalar, PTT, Vergi dairesi, Noterler öğleden sonra kapalı olacak.

29 EKİM’DE NOTER ÇALIŞIYOR MU?

29 Ekim’de tüm devlet daireleri yani kamu daireleri aksi bir durum belirtilmedikçe resmi tatil dolayısı ile kapalıdır. Ayrıca bankaların şubeleri ve genel müdürlükleri resmi tatil nedeniyle kapalı olacaktır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda resmi tatil sebebi ile noterler de kapalı olacaklardır.

26 EKİM CUMARTESİ NOTER SORGULAMA

Türkiye Noterler Birliği “Nöbetçi Noter Sorgulama” sistemi ile noterlerin bilgisine ulaşabilmeyi mümkün kıldı. Bu sistem ile Türkiye genelindeki bütün noterlerin sorgulaması yapılabiliyor. Nöbetçi Noterler Ne Kadar Çalışır? Nöbetçi noterler hafta sonlarında saat 10:00 ile 16:00 arasında hizmet vermektedir. https://portal.tnb.org.tr/Sayfalar/NobetciNoterBul.aspx adresine giriş yaparak bölgenizde 12 Ekim Cumartesi gününde çalışan nöbetçi noterlere erişebilirsiniz.

Nöbetçi noter bulma sistemi hayata geçirildikten sonra hafta sonlarında çalışan noterlerin adres bilgilerini bulmak daha kolay hale geldi. Bu uygulama sayesinde hafta sonlarında çalışan noterlerin adresleri, telefon numaraları ve bölgeleri bulunabiliyor. 26 Ekim Cumartesi günü hangi noterlerin hizmet vereceği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Hafta sonu çalışan noterleri bulmak için Türkiye Noterler Birliği bir sistem geliştirdi ve noter bulma daha kolay hale geldi.

28 Ekim Pazartesi PTT Kargo açık mı? 29 Ekim’de PTT çalışıyor mu?

28 Ekim Pazartesi idari tatil mi? Resmi kurumlar tatil olacak mı?

28 Ekim Pazartesi EFT yapılır mı? 29 Ekim’de EFT olur mu, hesaba ne zaman geçer?

28 Ekim Pazartesi hastaneler açık mı? 29 Ekim’de hastaneler çalışma saatleri

Editör: TE Bilisim