ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Başkanı Stephen Hahn, yakın dönemde temas ettiği bir kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konulmasının ardından kendini 14 günlük karantinaya aldı.

FDA Sözcüsü Michael Felberbaum, yaptığı yazılı açıklamada, Hahn’ın çalışanlarına, son günlerde virüs testi pozitif çıkan birisiyle temasa geçtiğini söylediğini aktardı.

14 GÜNLÜK GÖNÜLLÜ KARANTİNA 

Hahn’ın Kovid-19 testinin negatif çıktığını belirten Felberbaum, yine de Hahn’ın kendini 2 haftalık karantinaya aldığını kaydetti.

Açıklamada, Hahn’ın temasa geçtiği kişinin ismi açıklanmadı.

Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü’nün bir parçası olan Hahn, en son 7 Mayıs’ta görev gücünün toplantısına katılmıştı.

VİRÜS BEYAZ SARAY’DA

ABD Başkanı Donald Trump’ın yaverlerinden birinde perşembe günü Kovid-19’a rastlanmasının ardından, dün de Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Sözcüsü Katie Miller’a Kovid-19 teşhisi konulmuştu.

Ayrıca dün, Trump’ın Beyaz Saray danışmanı olan kızı Ivanka Trump’ın asistanında ve 11 Gizli Servis elemanında da virüs çıkmıştı.

ABD’DE SON DURUM

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşanların sayısı 4 milyona yaklaşırken, can kaybı 274 bini, iyileşenlerin sayısı ise 1 milyon 372 bini geçti.

Salgından en fazla etkilenen ABD’deki can kaybı 77 bin 902’ye yükselirken, vaka sayısı 1,3 milyonu aştı. Ülkede hastalığı atlatanların sayısı da 220 bin 931’e ulaştı.

Editör: TE Bilisim