Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah – Atina

Yunanistan kendi sorunlarını bir kenara bırakıp Türkiye ile uğraşmayı devam ederken, Atina’da çok çarpıcı bir olay yaşandı. Ülkenin kalp hastası çocukları tedavi alanındaki tek hastanesi kaderine terk edildi! Altı yıldan bu yana maddi sıkıntılar nedeniyle işlemekte zorluk çeken hastane, Başbakan Kyriakos Miçotakis’in olaya kayıtsız kalması nedeniyle kapanmak üzere.

Ayasofya adındaki hastanenin kapanması demek burada tedavi gören kalp hastası çocukların çok büyük bir bölümünün hayatlarının tehlike altına gireceği anlamına geliyor. Zira mevcut koşullar nedeniyle önceden planlanan acil statüsündeki önemli ameliyatlar dahi ertelenmiş durumda.

“ÇÖZÜM” ÖZEL HASTANELER

Tüm gücünü ve enerjisini Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın 29 Mayıs’ta İstanbul’un Fetih vesilesiyle Ayasofya’da Fetih Suresi okunmasına harcayan Yunanistan’da, söz konusu hastanenin kapanmaması için seferberlik başlatıldı. Sivil toplum kuruluşları bu çocukların yaşamlarını tehlikeye girmemesi için seslerini duyurmaya çalışıyor.

Hastaların aileleri “çözüm” olarak özel hastanelere yönlendiriliyor. Ancak bu da maddi durumu yetersiz olan ailelerin ortada kalacağı anlamına geliyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda “Türkiye’yi bırak gerçek Ayasofyaya bak” söylemi ile Başbakan Miçotakis’e mesaj gönderiliyor.

AEK TAKIMINA DA TEPKİ

İstanbul’da kurulup daha sonra Atina’ya taşınan futbol takımı AEK de 29 Mayıs’ta “İstanbul’u geri alacağız” temalı sosyal medya paylaşımları yapmıştı. Hastaneye kilit vurulmaması için mücadele veren kuruluşlar, AEK’e de tepki göstererek “Hayalleri bırakın, gerçek Ayasofya’ya dönüp bakın. Sesimizin duyulmasına yardımcı olun” diyerek tepki gösterdiler.

Editör: TE Bilisim