Genel olarak Cipralex hakkında birçok soruya yanıt arayan vatandaşlar, bu ilaç ile ilgili bilinmesi gerekenleri merak ediyor. Genellikle sakinleşmek için kullanılır ve antidepresan konusunda oldukça başarılıdır. Peki, Cipralex Nedir, Ne İşe Yarar? Cipralex’in Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı Ne kadar? İşte detaylar…

Cipralex ilacı Nedir?

Cipralex bir diğer adıyla essitalopram seçimi bir serotoninin geri alım inhibitörü grubundan sayılan bir antidepresan türüdür. Beyin içerisinde yer alan serotonin miktarının artırılması sonucu zihinsel ve psikolojik dengenin korunması ve bu dengenin devamının sağlanmasını sağlamaktadır. Genellikle anksiyete problemleriyle karşılaşan ve depresyon sorunuyla baş etmek isteyen kişilerin tedavisinde kullanılmaktadır. Zaman zaman panik atak rahatsızlığı olan kişilere de reçete edilmektedir. Cipralex ilacı kullanılacağı zaman mutlaka hekim tarafından hastaya yazılmalıdır bunun dışındaki kullanımı sakıncalıdır. İlacın dozunun artırılacağına veya bırakılacağına ise hekim karar vermek zorundadır. Çoğu antidepresan türlerine göre daha az yan etkiye sebep olmaktadır.

Cipralex Nasıl Kullanılır?

Cipralex kullanımı hastanın iyileşme durumuna ve hekimin hastayı uygun gördüğü tedavi şekline göre belirlenmelidir. Cipralex aç karnına veya tok karnına tüketilebilen bir ilaçtır. Bu ilaç bol su ile tüketilmesi gereken ve çiğnenmemesi gereken bir türdür. Yutmakta problem yaşayan insanların çentikli olan bölgeden kırarak içmesinde bir sakınca yoktur. İlacın kullanımında en önemli nokta ilacın her gün aynı saatte düzenli ve istikrarlı bir şekilde kullanılması gerektiğidir. Vermiş olduğu etkiye göre hekim tarafından nasıl kullanılacağı belirlenir. İlaç her zaman doktor kontrolünde ve doktorun vereceği tavsiyelere göre kullanılmalıdır. Aksi taktirde şiddetli yan etkilere sebep olabilmektedir. İlaç dozunun artırılması veya azaltılması gerekiyorsa bu hekim tarafından belirlenecektir. Alkol ile tüketildiği durumlarda sorun çıkarmadığı söyleniyor olsa da yine de alkolle tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Hasta kendini iyi hissetse de doktor kontrolünde bırakılmalıdır.

Cipralex ilacı Ne İşe Yarar?

Cipralex’in kullanım amacı ağırlıklı olarak psikolojik tedavilerin ve zihinsel bozuklukların giderilmesidir. Depresyon tedavileri ve anksiyete bozuklukları için kullanılan Cipralex çeşitli türlere ayrılır ve farklı dozlara sahip olan bu ilaç türleri mutluluk hormonu seviyesini artırmak için tüketilir. Bu özelliklere sahip olmasından dolayı antidepresan ilaçları grubuna girmektedir. Her ne kadar güzel özelliklere sahip olsa da bu ilaç kesinlikle kişinin tek başına alacağı bir kararla kullanılmamalıdır. Hekim kontrolüne gidilerek yapılan tedavi sonrasında doktor tavsiye ediyorsa kullanılmalıdır. Doktorun tavsiyesi olmadan kullanılması halinde kişi üzerinde sıkıntılı sağlık problemlerine sebep olabilmektedir. Günümüzde en çok kullanılan ve doktorlar tarafından hastalara karşı en çok tavsiye edilen ilaçlardan biridir. Böyle olmasının sebebi ise kullanan kişiler üzerinde pozitif etkiler bırakmasıdır.

Cipralex Yan Etkileri Nelerdir?

Cipralex’in yan etkileri her hastanın sağlık durumu, psikolojik rahatsızlık seviyesi, yaşı, cinsiyeti ve kronik rahatsızlıklarına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu yan etkilerin olup olmayacağı kişiye göre değişmektedir. Yan etkilerden bazıları:

Hastanın mide bulantısı problemleri ile karşılaşması. Endişe ve huzursuzluk gibi duygu halleri. Uykuya dalma ve uykudan uyanma konusunda yaşanan problemler. Garip ve uç noktada görülen rüyalar. Hastanın cildi üzerinde eskisine nazaran daha fazla terleme problemlerinin görülmesi. Hastanın ateşinin yükselmesi hali ve titreme durumu. Panik atak, düşüncelerde karmaşıklık ve stres gibi durumların yaşanması. Göz bebeklerinin eskisine nazaran daha büyük bir hale gelmesi ve görme problemlerinin yaşanması. Saçlarda dökülme yaşanması. Hafif işitme duyusu değişiklikleri ve kulak içerisinde çınlamanın yaşanması.

Cipralex Fiyatı Ne Kadar?

Cipralex’in fiyatı doz miktarına ve tablet sayısına göre değişiklik göstermektedir. 14 tabletten oluşan ve 5 mg doza sahip olan Cipralex ortalama olarak 10 TL’dir. 5 mg ve 28 tabletten oluşan Cipralex 16 TL ile 20 TL arasında fiyat değişiklikleri göstermektedir. KDV oranlarındaki değişim ve dönemin ekonomik hali ilaç fiyat değişikliklerine sebep olabilmektedir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Glifor Nedir, Ne İşe Yarar? Glifor’un Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı ne kadar?

Dideral Nedir, Ne İşe Yarar? Dideral’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Citoles Nedir, Ne İşe Yarar? Citoles’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Cipro Nedir, Ne İşe Yarar? Cipro’nun Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Editör: TE Bilisim