Haziran ayına girilmesiyle birlikte öğrencileri LGS heyecanı sardı. Bilindiği üzere salgın sonrası birçok sınav ertelenmişti. Bu süreç sonrası yüz binlerce öğrencinin katılım sağlayacağı 2020 LGS sınavının tarihi merak konusu oldu. Öğrenci ve velilerle arama motorlarına “LGS sınavı ertelenecek mi? LGS sınavı ne zaman?” sorularını yazarak yanıt aramaya başladı. Konuyla alakalı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaparken tüm bu soru işaretlerine bir cevap verdi. Peki LGS sınavı ertelenecek mi? LGS sınavı ne zaman? Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

LGS giriş belgeleri ne zaman verilecek? e-Okul LGS giriş belgesi alma ve sınav yeri öğrenme

Güncel

Habere Git

LGS SINAVI NE ZAMAN?

2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi belli oldu. Buna göre, LGS sınavı 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Geçtiğimiz yıllardaki başvuru süreci göz önüne alındığında başvuru işlemlerinin Mart sonu ya da Nisan başında başlaması bekleniyor.

LGS SINAVI ERTELENECEK Mİ?

LGS sınavı için herhangi bir ertelenmenin söz konusu olmadığını tekrarlayan Bakan Selçuk, “Biz sınavların zamanında yapılmasını prensip olarak doğru buluyoruz. Ama fiili bir durum oldu, zorunlu olarak ertelenme ihtiyacı doğdu, elbette biz de ulusal anlamdaki duruma bakarız. Depremden dolayı Elazığ ve Malatya’daki çocuklarımız daha erken sorun yaşadılar. O nedenle LGS’de sadece ilk dönemin konularını içerecek şekilde düzenlemek üzere bir çalışma yaptık. Hem YKS’de hem de LGS’de hangi konulardan soru çıkacağını hafta başında ilan edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim