Irkçı yayınları ve Türkiye karşıtlığıyla bilinen Fransız Le Point dergisi, Macron hükümetinin İslam’a ve ülkesindeki Müslümanlara yönelik baskıyı artırmasının ardından yaşanan gelişmeler üzerine, bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir içerikle yayımlandı.

KAPAK FOTOĞRAFINDA “ERDOĞAN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapak fotoğrafı yapan Le Point, “Uluslararası İslamist karşısında Fransa. Yeni saldırılar, her yandan gelen tehditler ve Batı’nın korkaklığı. Yalnız mıyız?” sözlerini kullandı. Fransa’da “İslamist” kavramı basın ve siyasetçiler tarafından terör ile bağdaştırılarak kullanılıyor.

Derginin sosyal medya hesabından da içeriğe ilişkin paylaşım yapılarak, “Fransa uluslararası İslamist ile karşı karşıya. 2015 saldırılarının ardından dayanışmadan uzak olan Fransa, bugün her taraftan saldırıya uğruyor.” açıklamasına yer verildi.

Faşist politikayla yayımlanan Fransız Le Point dergisi birçok kez Erdoğan ve Türkiye’yi hedef alan yayımlarla gündeme gelmişti. Dergi daha önce “Etnik temizlik Erdoğan’ın metodu. Erdoğan’ın Avrupa’yı tehdit etmesine izin vermeli mi.” ifadelerini kullanmıştı. Türkiye düşmanı dergi ayrıca, “Erdoğan ensemizde, abone olarak bize yardım edin” diyerek de abonelerinden destek talebinde bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim