Vidanjör Nedir? Vidanjör Çeşitleri ve Hizmetleri Nelerdir? sorularına yanıt arayanlar hayati öneme sahip araç hakkında detayları merak ediyor. Septik depo alanları gibi büyük temizlik alanlarında gördüğünüz büyük endüstriyel kamyonları hiç merak ettiniz mi? Vakumlu kamyonlarla ilgili tüm gerçekleri buradan okuyun! Vidanjör olarak adlandırılan bu kamyonlarla ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, Vidanjör Nedir? Vidanjör Çeşitleri ve Hizmetleri Nelerdir? İşte detaylar…

Vidanjör Nedir?

Vidanjör yani vakum tankeri, pompaya ve hortuma sahip bir kamyondur. Pompa, kamyonun tankına bir yerden sıvıları, çamurları, bulamaçları veya benzerlerini pnömatik olarak emmek için tasarlanmıştır. Amaç, sıvı maddenin karayoluyla başka bir yere taşınmasını sağlamaktır.

Bu çalışma sayesinde vidanjörler hayati öneme de sahiptir ve şehirler tarafından, en çok kanalizasyon ve septik sistem bakımından, büyük ölçekli sıvı ve çamur temizleme işlemlerinde kullanılır. Hidro kazı veya sondaj işlerinden kalan suyu ve molozu emmek için endüstriyel ve belediye ortamlarında da kullanılabilirler. Vidanjörler, çevre temizliği, depolama tankı bakımı ve atık yönetimi gerektiren şehirlerin ve endüstrilerin ihtiyaçlarını karşılar.

Vidanjör Çeşitleri Nelerdir?

Vidanjör çeşitleri en çok merak edilenler arasında yer alır. İşte bilinen vidanjör çeşitleri:

Küçük tip vidanjörler

Küçük tip vidanjörler, fosseptik çukurları ve kanallarda biriken atıkları vakumlayıp ve transfer etmek için özel olarak tasarlanmış araçlardır.

Küçük tip vidanjörler

Bu araçların depolayabileceği atık miktarları diğer vidanjörlere oranla daha küçüktür. Bu vidanjörler günümüzde rahat kullanım ve kiralama avantajından dolayı çevremizde sürekli aktif halde çalışmaktadırlar.

Teleskopik emiş boomlu vidanjörler

Teleskopik emiş boomlu vidanjörler, fosseptik çukurları ve kanallarda biriken atıkları sahip oldukları özel olarak imal edilmiş teleskopik boomları ile açarlar.

Teleskopik emiş bomlu vidanjörler

Sahip olduğu güçlü vakum ve basınçlı hava sayesinde tıkanıklığa sebep olan atıkları sahip olduğu hazneye vakumlayabilir aynı zamanda da tank içerisindeki basınçlı hava sayesinde dışarıya hava ve su pompalayarak tıkanıklar giderilebilir.

Kaset Boomlu vidanjörler

Kaset Boomlu vidanjörler, tıkanan fosseptik çukurları ve kanalizasyon kanallarını basınçlı su ile açmak üzere tasarlanmış araçlardır.

Kaset Boomlu vidanjörler

Aracın sahip olduğu tankın içindeki su yüksek basınçlı kanal açma hortumu vasıtasıyla fosseptik kanallarına pompalanır. Bu araçlarda aynı zamanda temiz su transferi ve yıkama ekipmanları da bulunmaktadır.

Vidanjör Hizmetleri Nelerdir?

Vidanjör hizmetleri arasında temel olarak su ve sıvı şeklinde yaşanan tıkanıklığı gidermek gibi hayati öneme sahip durumlar yer alır. Çamur temizlemeden, kanalizasyon sistemi aşırı yüklenmelerini önlemeye kadar, vidanjörler belediyelerin ve birçok vatandaşın ihtiyacını karşılar.

Biliyor musun? Vidanjörler hayat kurtarabilir!

Vidanjörler kanalizasyon ve septik sistemlerden daha fazlasını başarabilir. Bu araçlar, kurtarma görevlerinde ve çevresel felaketlerde inanılmaz derecede faydalı olabilir. Tehlikeli atıklar veya petrol sızıntıları için, vidanjörler, tehlikeli maddelerin hızla temizlenmesi ve depolanması için gereklidir, bu da bunların çevreyi kirletmesini veya yerel su yollarına girmesini önler. Acil durum personeline kurtarma görevlerinde yardımcı olmak için bu araçların çağrıldığı durumlar bile olmuştur. Afet vurduğunda ve çukurlar veya hendekler işçilerin üzerine çöktüğünde, acil servisler kaza mahallinden herhangi bir çamur veya toprağı hızla emmek için vidanjörlere güvenebilir.

Vidanjörler, şehirleri ve çalışma alanlarını temiz ve güvenli tutmada önemli bir rol oynar. Atık yönetimi, tehlikeli madde acil durumu veya çevresel temizlik olsun, bu büyük makineler her boyutta dağınık işlerin üstesinden gelebilir.

Ankara vidanjör çağırma için tıklayın – Acil durumlarda vidanjör çağırma için Ankara’da yaşayanlar bu bağlantı üzerinden kolaylıkla araç çağırabilirler.

İzmir Vidanjör çağırma için 0 232 293 70 69 – 293 70 00 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim