Charlie Hebdo Fransa’da sözde mizah dergisi adıyla yayımlanan bir paçavradır. Bu parça her fırsatta Peygamber Efendimiz’e ve İslam’a hakaret etmekle meşhur. Öyle ki İslam’ın karşı konulamaz gücü ve kudreti karşısında hiçbir şey yapamadıkları için sürekli hakaret etmek zorunda kalan şeytana hizmet eden bu dergi yöneticileri, defalarca Peygamberimize hakaret ederek gündemde kalmaya çalışıyor.

Derginin hakaret etmeye doymadığını ve İslam ile bağlantısı olan her şeye saldırdığına dün de şahit olduk. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’a da hakaret içerikli karikatürle saldırdılar. Bu saldırı ile tüm dünyadan tepki alırken çeşitli yapımlardan da göndermeler ile tepkileri topladılar. Bu göndermede bulunan bir yapıtta Payitaht Abdülhamid dizisi oldu.

Payitaht Abdülhamid, yapımını Filinta dizisinin yapımcısı Es Film’in üstlendiği, yönetmenliğini Serdar Akar’ın, senaristliğini Uğur Uzunok’un yaptığı tarihi-kurgu türündeki Türk televizyon dizisidir. TRT 1’de yayımlanan dizi, 34. Osmanlı padişahı II. Abdülhamid’in saltanatının son 13 yılında (1896-1909) geçmektedir.

Payitaht Abdülhamid dizisinde Charlie Hebdo göndermesi yaparak Osmanlı padişahı II. Abdülhamid’in tarihte Fransızlara nasıl kök söktürdüğünü ve İslam dünyasına sataşmaya devam edecek olanların haddini Türkiye’nin nasıl bildireceği anlatıldı.

Payitaht Abdülhamid dizisi Charlie Hebdo göndermesi

TRT 1’de yayımlanan dizinin resmi Twitter hesabı üzerinden, Peygamber Efendimiz’i ve geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan Charlie Hebdo karikatürünün ardından, diziye ait eski sahnelerden birini tekrar paylaştı.

Bu sahnede Payitaht Abdülhamid dizisi 14. bölümde II. Abdülhamid Han’ın Fransız sefiri ile yaptığı konuşma yer alıyordu.

Fransa’nın bu skandal provokasyonundan sonra dizi sahnesine taşınan, Abdüllhamid Han’ın konuşma sahnesi sosyal medyada en çok paylaşılan videolar arasına girdi.

Dizinin sosyal medya hesabından ayrıca Liverpool İslam Cemiyeti ikinci reisi Refiüddin Ahmet tarafından Sultan II. Abdülhamid’e teşekkür mektubu da paylaşıldı.

FRANSA’YA KANUNİ DE DERS VERDİ AMA USLANMIYORLAR!

Kanuni Sultan Süleyman’ın Fransa Kralı Fransuva’ya gönderdiği mektuplar, Fransa Ulusal Kütüphanesi’nin en nadide eserleri arasına girdi. Bu mektupların her biri birer ders niteliğinde… Hem kendi milleti için hem de Fransızların aklını başına getirmek için.

Osmanlı hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman, Fransa Kralı Fransuva’ya bir mektup yazdı. Kanuni, mektubunda şöyle diyordu:

“Ben ki, kırk sekiz krallığın hakanı Sultan Süleyman Han’ım. Sefirimden aldığım habere göre, memleketinizde dans namı altında kadın-erkek birbirine sarılmak suretiyle, alamele-innas (herkesin gözü önünde) icra-i lağviyyat (faydasız işler) işlenmekte olduğu mesmuu şahanem olmuştur (işitmişimdir). … İş bu rezaletin memkeletime de sirayeti ihtimali muvacehesinde name-i hümayunum yed’inize (elinize) vusulünden (ulaşmasından) itibaren derhal son verilmediği takdirde, bizzat ordu-yu hümayunumla gelip men’e muktedirim.”

Payitaht Abdülhamid dizisi konusu

Tarih 1896 – 1909. Sultan Abdülhamid’in saltanatının 20. yılıdır. Sultan Abdülhamid, içeride başta Jön Türkler olmak üzere çeşitli muhaliflerle, dışarıda ise başta İngiltere olmak üzere Avrupalı devletler ile mücadele etmektedir. Diğer yandan devletinin bir arada olmasını ve parçalanmasını önlemek için büyük çaba göstermekte, Filistin ve kutsal toprakları korumak için dış güçlere karşı mücadele vermektedir.

Payitaht Abdülhamid Karakterleri ve Oyuncu kadrosu

Abdülhamid – Bülent İnal

Bidâr Kadınefendi – Özlem Conker

Halil Halit Bey – Gürkan Uygun

Mahmud Paşa – Hakan Boyav

Tahsin Paşa – Bahadır Yenişehirlioğlu

Şehzade Abdülkadir – Can Sipahi

Theodor Herzl – Saygın Soysal

Naime Sultan – Duygu Gürcan

Prens Sabahaddin – Kaan Turgut

Melike (Ahsen) – Ezgi Eyüboğlu

Fehime Sultan – Elif Özkul

Hatice Sultan – Gözde Kaya

Emanuel Karasu – Ali Nuri Türkoğlu

Ahmet Celalettin Paşa – Cem Uçan

David Grun – Şakir Güler

Editör: TE Bilisim