Büyükçekmece Kaymakamlığı, ilçede görev yapan muhtarlara sosyal medyadan Kanal İstanbul Projesi aleyhine yorum yapmamaları yönünde yasaklama geldiği iddialarına yalanlama geldi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi. Açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kanal İstanbul Projesi Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’nun (ÇED) 23 Aralık’ta vatandaşın görüş ve önerilerine açıldığı hatırlatıldı.

“GERÇEK DIŞI AÇIKLAMA VE HABERLER…”

Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu’na ilişkin vatandaşların görüş, öneri ve taleplerinin doğrudan İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne yapılabildiği belirtilen açıklamada “Muhtarlıkların bu kapsamda “dilekçe kabul etmek ve toplu dilekçe sunmak” gibi herhangi bir görevi bulunmadığı vurgulanarak “Gerçek dışı açıklama ve haberlerde iddia edildiği gibi Kaymakamlığımızca muhtarlarımızın veya hiçbir vatandaşımızın kendi düşüncesini ifade etmesi, bu doğrultuda hareket etmesini engelleyecek herhangi bir talimat ve uyarı söz konusu olmamıştır.”

Editör: TE Bilisim