Son dakika! Arjantinli teknik direktör ve bir dönemin efsane futbolcusu Maradona öldü mü? Diego Armando Maradona neden öldü? Maradona öldü iddiaları sosyal medyada gündem olurken ünlü oyuncunun sevenleri haberin doğruluğunu araştırmaya başladı. Peki Maradona öldü mü? Diego Armando Maradona öldü iddiası doğru mu? Son dakika Maradona öldü haberleriyle ilgili bilgiler içerikte.

Maradona öldü mü? Diego Armando Maradona öldü iddiası doğru mu?

Gelen son dakika bilgisine göre efsane futbolcu Diego Armando Maradona öldü. Geçtiğimiz günlerde beyin ameliyatı geçiren Diego Armando Maradona, kalp krizi nedeniyle 60 yaşında hayata veda etti.

Clarin’in haberinde, “Kısa bir süre önce geçirdiği beyin ameliyatından sonra Tigre’deki evinde olan 60 yaşındaki Diego Maradona kalp krizi sonrası yaşama veda etti.” ifadeleri yer aldı.

Diego Armando Maradona kimdir?

Diego Armando Maradona, Arjantinli teknik direktör ve eski futbolcuydu.

Birçok uzman, futbol eleştirmenleri, eski futbolcular, şimdiki futbolcular ve futbol taraftarlarınca tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak görülmekteydi.

Ayrıca Pelé ile beraber FIFA 20. Yüzyılın Oyuncusu ödülü almıştır.

30 Ekim 1960 yılında dünyaya gelen Diego Armando Maradona, 5 çocuk babasıydı.

Diego Armando Maradona, adını futbol tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Maradona 1986 yılında İngiltere ile oynanan Dünya Kupası çeyrek final maçında attığı elle attığı golle takımının mücadeyi 2-1 kazanmasını ve Arjantin’in yarı finale yükselmesini sağlamıştır.

Maradona kulüp takımlarında oynadığı toplam 590 maçta 308 gol atarak tarihi bir başarı elde etmiştir.

Ayrıca Maradona, Napoli’yi şampiyon yapmasının ardından Napoli taraftarları tarafından da oldukça sevilmektedir.

1994 yılında futbolu bırakan Maradona daha sonra teknik direktörlük yapmaya başlamıştır.

Editör: TE Bilisim