Kuruluş Osman Kösedağ Savaşı, Kösedağ Savaşı sonuçları, kim kaybetti? Kuruluş Osman dizisinde Kösedağ Savaşı gündem oldu. Ertuğrul Bey’in kardeşi Dündar Bey, beyler arasında geçen konuşmada Kösedağ Savaşı mevzusuna değindi. Böylece izleyiciler de telefonlarına sarılarak arama yapmaya başladı. Kösedağ Savaşının sonuçları merak konusu oldu. Vatandaşlar konuya büyük ilgi gösterdi. Peki, Kuruluş Osman Kösedağ Savaşı, Kösedağ Savaşı sonuçları, kim kaybetti? İşte detaylar…

KURULUŞ OSMAN KÖSEDAĞ SAVAŞI, KÖSEDAĞ SAVAŞI SONUÇLARI, KİM KAYBETTİ?

Kuruluş Osman Kösedağ Savaşı, Kösedağ Savaşı sonuçları, kim kaybetti?

Kösedağ Savaşı hakkında Vikipedia’da yer alan bilgiler şöyle:

Televizyon dizilerinin vazgeçilmezi Kuruluş Osman’da da bahsi geçen Kösedağ Savaşı’nda Anadolu Selçuklu Devleti Moğollara yenildi ve Moğollar’ın yönetimine girdi. Kösedağ Savaşı 3 Temmuz 1243 yılında meydana gelmiş ve bu savaş Türk tarihinde çok önemli bir yere sahiptir.

Moğol ordusu, Baycu Noyan önderliğinde öncü Türkiye Selçuklu kuvvetlerini zafer kazanmış ordunun dağılmasıyla devreye giren Sultan II. Gıyaseddin Keyhüsrev’in de hataları nedeniyle Moğollar büyük bir zafer elde etmiştir. Özellikle de çok kolay bir zafer kazanmıştır.

Moğol ordusu aldığı zaferin ardından Sivas önlerine kadar dayanmış ve yağma yapmıştır. Öte yandan Moğolların halka herhangi bir zarar vermediği öne sürülmüştür. Ardından da ilerlemeye devam eden Moğollar, Kayseri’yi kuşatıp düşürmüş, halkı katletmiş ve esir almıştır. Ardından geldiği yere dönen Moğollar, güzergah üzerinde Erzincan’ı da yakıp yıkmıştır.

Kösedağ diye adlandırılan dağ ise Zara ile Suşehri arasında kalan bir dağdır.

Editör: TE Bilisim