Karne günü ne zaman 2021? Karneler ne zaman dağıtılacak? Soruları öğrenci ve veliler tarafından sıkça araştırılıyor. Pandemi döneminde uzaktan öğrenim gören öğrencilerin karne heyecanı ne zaman bulacak merak konusu oldu. Ders notlarını sabırsızlıkla bekleyen veliler çocuklarının hangi notlar aldığını ve karnelerini süsleyen belgeleri ne zaman dağıtılacağını merakla bekliyor. Peki, Karne günü ne zaman 2021? Karneler ne zaman dağıtılacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

KARNE GÜNÜ NE ZAMAN 2021?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk karne süreciyle ilgili kısa süre önce oldukça önemli açıklamalarda bulundu. E-karne ve diğer detayları aktaran Bakan Selçuk, “bizim yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi tabi ki bir niyetimiz yok” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk açıklamasında “Evet dijital bir karne var çünkü bizim yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz tabii ki yok. O yüzden de bir dijital karne söz konusu. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir. Biz mevzuatın esnekliği içerisinde çocuklarımız ve velilerimiz açısından en kolay hangisi oluru düşünmeye çalışıyoruz. Hatta bazen şunu yapıyoruz; olağanüstü dönemler için ihtiyaç duyulabilecek bazı hususlar, mevzuatın içerisinde olmayabiliyor. O yüzden de biz kimi zaman mevzuatta değişiklik yapıp, alanı rahatlatmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. Buna göre karnelerin e-karne olarak dijital yolla alınabileceği söylenebilir.

KARNELER NE ZAMAN DAĞITILACAK?

2020-2021 eğitim öğretim döneminin sonu olan 22 Ocak 2021 Cuma günü karneler verilmiş olacak. Bakan Selçuk’un açıklamasında yer aldığı gibi karnelerin e-karne olarak dijital yolla verilmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim