ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki başkanlık seçimlerinde en başta tüm Demokrat bölgelerde önde olduğunu ancak bir anda ortaya “sürpriz” oylar çıktığını belirterek, “Bu çok ilginç.” yorumunda bulundu.

ABD’de dün düzenlenen ve sonuçları henüz kritik eyaletlerde netleşmeyen seçimlere ilişkin ABD Başkanı Trump, Twitter’dan açıklama yaptı.

“SÜRPRİZ OYLARIN SAYILMASIYLA GERİYE DÜŞTÜM”

Trump, “Dün gece ben, Demokratların kontrolündeki hemen hemen tüm kilit eyaletlerde yarışı önde götürüyordum. Sonra bir bir bu eyaletlerde sürpriz oyların sayılmasıyla ben geriye düştüm. Çok ilginç.” ifadesini kullandı.

“ANKETÇİLER YANLIŞ ANLADI”

Anket şirketlerinin tahminlerinin tutmadığına da işaret eden Trump, “Anketçiler durumu çok yanlış anladı.” değerlendirmesinde bulundu.

Trump, “Nasıl oluyor da postayla oylar her sayıldığında, yüzdeleri ve yok edicilikleri bakımından bu kadar yıkıcı olabiliyorlar?” paylaşımını yaptı.

270 DELEGEYE İLK ULAŞAN ABD’NİN YENİ BAŞKANI OLACAK

ABD’de 59. başkanlık seçimlerinde Associated Press’in (AP) açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyetçi aday Donald Trump  213 delegeye, Demokrat aday Joe Biden 238 delegeye ulaştı.

ABD’de başkanlık seçimlerinde 538 delegenin yarıdan bir fazlası olan 270 delegeye ulaşan isim başkanlık seçimini kazanıyor.

ABD’de başkanlık seçiminde ilk sonuçlar geldi: 270 delegeye ulaşan kazanacak!DünyaHabere Git

Editör: TE Bilisim