Koronavirüs kısıtlamalarında ceza yemek istemeyen vatandaşlar İstanbulkart HES kodu entegrasyonu konusunda arama motorlarına sürekli araştırma yapıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanım şartı getirdi. Peki, İstanbulkart (Akbil) HES kodu yükleme nasıl yapılır? İstanbulkart HES kodu eşleştirme ve tanımlama ekranı… işte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

İstanbulkart HES kodu tanımlama işlemleri devem ediyor. İstanbul’da şehir içi ulaşım ağını kullanmak isteyen vatandaşların sahip oldukları kartlara İstanbulkart HES kodu tanımlamasını yapmaları gerekiyor. İşlemlerin en geç 15 Ocak’a kadar yapılması gerektiği belirtildi. İstanbulkart (Akbil) HES kodu yükleme nasıl yapılır? İstanbulkart HES kodu eşleştirme ve tanımlama ekranı…

İSTANBULKART (AKBİL) HES KODU YÜKLEME NASIL YAPILIR?

İstanbulkart’a HES kodu tanımlamak için İstanbulkart.istanbul sitesine girerek menünün sağ tarafında bulunan Online işlemler kısmına girip bireysel seçeneğine tıklayın.

Bu kısımdan kayıt olarak sisteme giriş yapın. Eğer kayıtlı değilseniz kaydolun.

İstanbulkart’a HES kodu tanımlamak için Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra SMS kodu doğrulaması yaparak taahütnameleri kabul edin ve çıkan ekranda İstanbulkartınızı kaydedin.

Kartınızın üzerindeki numaraları sisteme girerek, İstanbulkartınıza isim verdikten sonra kaydı tamamlayınız.

Bu işlem sonrasında T.C kimlik numaranıza kartınız otomatik olarak tamamlanır. Tamamlanma sonrasında ekstra bir işleme gerek yoktur. Böylece İstanbulkart’a HES kodu tanımlanmış olur.

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRME VE TANIMLAMA EKRANI…

Eşleştirme işlemi “istanbulkart.istanbul” sitesinden yapılabiliyor. Bu işlem için öncelikle bir HES kodunuzun bulunması gerekiyor.

KARTINIZA HES KODU YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim