Karabük Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Ümit’in kılık kıyafet hakkındaki büyük tepki topladı.

28 ŞUBAT KALINTISI!

Ümit, internet üzerinden ders sırasında, “Kılık Kıyafet Kanunu peçe ve çarşafı yasaklamıştır. Atatürk döneminde peçe ve çarşaf yasaktı. Ama şimdi maşallah peçelileri de görüyoruz, çarşaflıları da. Bir Allah’ın kulu da çıkıp demiyor Kılık Kıyafet Kanunu’na ne oldu? Ben çocukluk döneminde, gençlik döneminde hiç bunlara rastlamadım” ifadelerini kullandı.

28 Şubat kalıntısı üslubu ile kılık ve kıyafet konusunda ayrıştırıcı dil kullandığı belirtilen Doç. Dr. Ümit’e çok sayıda kişi tepki gösterdi.

ÜNİVERSİTEDEN İLK AÇIKLAMA

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü ise çirkin saldırıya sessiz kalmadı. Rektörlük tarafından yapılan açıklamada, “Dünyanın 90 farklı ülkesinden 10 bin uluslararası öğrenciyi bünyesinde barındıran, farklılıkları bir zenginlik kabul ederek, bir arada yaşama kültürüne sahip olan bir üniversiteyiz.

Karabük Üniversitesi’nde hiçbir bireyin kılık kıyafetinden, düşüncesinden ve yaşama biçiminden dolayı ötekileştirilmesi kabul edilemez. Bu öğretim üyesinin ders sırasında yaptığı talihsiz açıklamalar ile alakalı gerekli işlemler başlatılmıştır.” denildi.

Editör: TE Bilisim