Evde bakıma ihtiyacı olan ağır hasta ve engelli vatandaşların bakımı için devlet tarafından ödenen aylıkların Kasım dönemi ödemeleri yapıldı mı? Vatandaşlar, Evde bakım parası yatan iller listesi! 14 Aralık 2020 İstanbul, Antalya, İzmir, Ankara, Bursa evde bakım maaşı parası yattı mı? konusunu sıkça araştırmaya başladı. Söz konusu ödemeler il bazında gerçekleşirken her ayın 20’sine kadar ödemelerin tamamlandığı biliniyor. İşte merak edilen Evde bakım parası yatan iller listesi! 14 Aralık 2020 İstanbul, Antalya, İzmir, Bolu, Ankara, Bursa, Diyarbakır evde bakım maaşı parası yattı mı? Sorunun yanıtı haberde.

Evde bakım parası yatan iller listesi! 14 Aralık 2020 İstanbul, Antalya, İzmir, Ankara, Bursa, Diyarbakır evde bakım maaşı parası yattı mı

Aksaray

Bolu

Sakarya

Samsun

Antalya

Diyarbakır

Edirne

Konya

Zonguldak

Mersin

İstanbul

Denizli

Manisa

Şanlıurfa

Bilecik

Erzurum

Malatya

Ankara

Kahramanmaraş

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aylık olarak ağır hasta ve ağır engelli vatandaşların bakımını yerine getiren yakınlarına ödediği 1.460 TL’lik evde bakım maaşları her ayın 20’sine kadar tamamlanıyor.

Bu tarihe kadar il bazında gerçekleşen ödemeler 14 Aralık itibariyle ödenmeye başlandı. Gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

2020 Temmuz ayı evde bakım maaşı kaç TL oldu?

2020 yılında, memur maaş katsayısına bağlı olarak 65 yaş aylığı, engelli yardımı, engelliler için evde bakım parası başta olmak üzere tüm sosyal yardımlara zam yapıldı. Sosyal yardımlarda yüzde 5.49 oranında artış yapıldı.

Buna göre, 2019 yılında 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 2020 yılında 1.460 liraya yükseltildi.

Evde bakım maaşı almak için nereye başvurulur?

Evde bakım maaşı alabilmek için ağır hasta ya da ağır engelli kişinin ikametgahının bulunduğu il veya ilçedeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl/İlçe Müdürlüklerine başvuruda bulunulur.

Başvurunun ardından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu, gerekli şartları haiz olan vatandaşlara ‘evde bakım maaşı’ bağlanır.

2020 Evde Bakım Maaşı Şartları Nelerdir?

Güncel

Habere Git

Editör: TE Bilisim