Gaziantep’te meydana gelen patlama sonrası Gaziantep’te hangi hastanede patlama oldu? Gaziantep Koronavirüs (kovid-19) yoğun bakım servisinde patlama neden oldu? Sorularına yanıt aranıyor. İşte detaylar…

Gaziantep’te SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde patlama meydana geldi. Olay sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, kentteki özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde oksijen tüpü patladı. Bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi yönlendirildi.

GAZİANTEP’TEKİ PATLAMA NEDEN OLDU?

SANKO Üniversitesi Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, hastanenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yoğun bakım ünitesinde sabah saatlerinde yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan ve oksijen sisteminin etkilenmesi sonucu yangın çıktı.

Hastane personelinin ilk müdahalesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin hızlı çalışması sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alınırken yoğun bakım ünitesinde 7, başka bir hastaneye nakil sırasında 1 olmak üzere toplam 8 hasta hayatını kaybetti. Patlama sonucu 11 kişi ise yaralandı.

PATLAMADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Yangından etkilenme sonucu Mehmet Reşit Saydanoğlu (75), Fethiye Kırca (78), Naciye Ulukütük (56), Abdi Hamzaoğlu (68), Elif Akgül (85), Ökkaş Akbulut (69), Kahraman Taş (71) ve Ali Saffet Kanpolat (64) hayatlarını kaybetti.

Açıklamada, “Yoğun bakımda tedavisi süren diğer 14 hasta, uygun yoğun bakımı olan hastanelere sevk edildi. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.” ifadesine yer verildi.

Editör: TE Bilisim