İstanbul Küçükçekmece’de yenilenen çocuk parkında, terör örgütünün sembollerini andıran görseller kullanıldığı için soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın ardından görseller, Küçükçekmece Belediyesi ekipleri tarafından söküldü.

Valilikten görevden uzaklaştırma kararı

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı S.G. ile Park ve Bahçeler Müdürü Ş.M.’nin görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Valiliğin açıklamasında şunlar kaydedildi;

“Küçükçekmece Belediyesinin İstasyon Mahallesinde bulunan Atatürk Parkı’nda tamamlanan yenileme çalışmaları neticesinde bazı yer döşemelerinde “PKK terör örgütü sembol ve renklerinin kullanıldığı yönündeki ihbar, şikayet ve mahallinde yapılan tespitler üzerine”, söz konusu materyallerin Kaymakamlıkça kaldırılması sağlanmıştır.

Küçükçekmece Kaymakamlığının konuya ilişkin yazıları ile Valiliğimize gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda; Parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı (S.G.) ile Park ve Bahçeler Müdürü (Ş.M.), görevi başında kalmalarında sakınca görüldüğünden, Valiliğimizce görevinden uzaklaştırılmıştır.”

Savcılık soruşturma başlatmıştı

Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu yaptığı açıklamada, vatandaşların şikayeti üzerine yaptıkları incelemede, parkta terör örgütünün kullandığı sembollere benzeyen bazı görseller tespit ettiklerini belirterek, bunların kaldırılması için ekiplere talimat verdiğini ve söküm işlemlerinin başladığını kaydetmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Barış Pınarı bölgesinde 14 terörist etkisiz hale getirildiGündemHabere Git

Editör: TE Bilisim