Yakalandığı koronavirüs nedeniyle bir süredir özel bir hastanede tedavi gören AK Parti eski Milletvekili Burhan Kuzu vefat etti. Sevenlerini ve siyaset camiasını derinden üzen vefat haberinin ardından Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun vefat nedeni ve biyografisi hakkında bilgiler haber metnimizde yer almakta. Burhan Kuzu kimdir, ölüm nedeni ne? AK Parti eski Milletvekili Burhan Kuzu vefat etti! Konuya dair detaylar haberde.

AK Parti eski Milletvekili Burhan Kuzu vefat etti!

Yakalandığı yeni tip koronavirüs nedeniyle yaklaşık 2 haftadır özel bir hastanede tedavi görmekte olan AK Parti eski Milletvekili Burhan Kuzu bugün vefat etti.

Oğlu Süleyman Kuzu babasının vefatını, ‘Babam yaklaşık iki haftadır İstanbul’da özel bir hastanede koronavirüs tedavisi görüyordu. Bu sabah kaybettik. Son dönemde sürekli toplantılar yapıyordu. Ne zaman nasıl bulaştığını bilmiyoruz. Bugün Fatih Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra defnedeceğiz.’ ifadeleriyle duyurdu.

Burhan Kuzu’nun vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayınlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Saygın siyasetçimiz, hukukçu ağabeyimiz Prof. Burhan Kuzu’yu, 17 Ekimden beri tedavi gördüğü COVID-19 sebebiyle kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Salgın, bizi yakınlarımızdan, yeri doldurulamaz insanlardan ayırmaya devam ediyor.’ ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Burhan Kuzu kimdir?

1 Ocak 1955’te Kayseri Develi’de doğan Prof. Dr. Burhan Kuzu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Akademik çalışmalarda bulundu ve profesörlük unvanını aldı.

Stajyer kaymakam olarak çalıştı.

Prof. Dr. Burhan Kuzu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Akademik araştırmalar çerçevesinde Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bulundu.

Mesleki alanda yayımlanmış çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Burhan Kuzu, çeşitli STK’larda üyelik ve yöneticilik yaptı.

2001’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kurucu Üyesi olarak aktif siyasete başlayan Burhan Kuzu partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığını yürüttü.

22, 23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi ve bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Fahri Baş Danışmanlığı görevinde bulundu.

AK Parti MKYK Üyesi olan Burhan Kuzu, iki çocuk babasıydı.

Editör: TE Bilisim