Teşmil kelimesinin anlamı vatandaşlar tarafında merak edilen konular arasında yer alıyor. Dünya genelinde yüz milyonlarca insanı etkileyen koronavirüsün etkileri devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni önlemleri açıkladı. Erdoğan açıklamasında geçen bir kelimenin anlamı merak konusu oldu. “20 yaş altına da teşmil edilecek” ifadesinde geçen “teşmil” kelimesinin ne demek olduğu araştırılıyor. Bu kapsamda, Teşmil ne demek? TDK’ya göre teşmil kelimesinin anlamı ne? Sorularına cevap aranıyor. İşte bu sorunun yanıtı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin merakla bekledi yeni koronavirüs önlemleri hakkında alınan tedbirleri açıkladı. Erdoğan, sokağa çıkma yasağı, okulların tatil edilmesi, kahvehanelerin kapatılması, AVM ve eğlence merkezlerine kısıtlama getirilmesi gibi konuların detayların duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasında, “65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.” İfadesine yer verdi.

Teşmil ne demek?

Teşmil

kelimesi, “içine, kapsamına alma, yayma, genişletme.”

TDK’ya göre teşmil kelimesinin anlamı ne?

TDK’ya göre teşmil kelimesi “Kapsamına alma, genişletme, yayma.” gibi anlamlara gelir.

Editör: TE Bilisim