Tavuk eti ve kanser hastalığı arasında bağlantı var mı? Tavuk eti kanser yapar mı?.. Oxford Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yürütülen ve sonuçları ‘Sunday Times’ta yayımlanan bir çalışmada tavuk eti tüketiminin ilk kez, erkeklerde prostat kanseri riskindeki artışla bağlantılı olduğu ortaya kondu.

Araştırmaya göre tavuk eti tüketimi, bazı kan kanseri türlerinin oluşma riskini de arttırabiliyor.

Araştırmacılar, 2006-2014 yılları arasında yaklaşık 475.000 orta yaşlı Britanyalının durumunu takip ettiler, diyetlerini ve yaşadıkları hastalıkları analiz ettiler ve 23.000 insanın kanser olduğu sonucuna ulaştılar.

‘Bulgular daha fazla araştırma gerektiriyor’

Söz konusu çalışmaya ilişkin yapılan açıklamada, ‘Tavuk eti yemenin, malign melanom, prostat kanseri ve lenfoma riski ile ilişkili olduğu belirlendi. Ancak bu bulgu daha fazla araştırma gerektiriyor.’ ifadelerine yer verildi.

Ancak Epidemiyoloji ve Toplum Sağlığı Dergisi’nde yayımlanan çalışmada, etin mi kanserojen içerdiği veya pişirme usullerinin mi etkili bir faktör olduğu anlamına gelebilecek tam bir sonuca varılmadığı belirtildi.

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri’nde bu yılın başlarında yayımlanan bir çalışmada, kırmızı et yerine tavuk eti yemeyi tercih eden kadınlarda meme kanseri gelişme olasılığının yüzde 28 daha az olduğu saptandı.

Kaynak: Al-Qods

Uyarı; Bu metinde yazılanlar, yalnızca bilimsel çalışma aşamasında olan bilgilerdir. Bu bilgilere istinaden bir davranış edinmeden önce, lütfen hekiminize müracaat ediniz!..

Gelir düzeyi yüksek ülkelerde kanserden ölüm oranı daha fazla

Kan damarlarının sağlığını nasıl koruruz?

3. trimesterde günlük 1 bardak nar suyu, fetal beyin gelişimini olumlu etkiliyor

Editör: TE Bilisim