İran sınırındaki Gürbulak Sınır Kapısı’na 3 kilometre mesafedeki tır parkı yakınlarında Gürbulak Gümrük Müdürlüğü’ne ait araca roketli saldırı düzenlendiği ve yaralıların olduğu öğrenildi. Bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, arama kurtarma personeli ile jandarma ekibi sevk edildi. Olayın meydana geldiği sınır kapısına giden yol, güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

BAKAN SOYLU: ÇATIŞMA SÜRÜYOR

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan  açıklama geldi. Bakan Soylu, saldırının Gürbulak Gümrük Müdürlüğü personelini taşıyan zırhlı araca yapıldığını belirtirken, saldırıyı düzenleyen teröristler takip edilip kıstırıldığını ve çatışmanın devam ettiğini dile getirdi.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saat 08.50’de Ağrı Gürbulak Gümrük Müdürlüğü personelini taşıyan zırhlı araca atılan roketin aracın ön tekerine isabet ettiğini ve çarpmadan dolayı yaralıların bulunduğunu bildirdi.

Bakan Soylu, paylaşımda, “Teröristler takip edilip kıstırıldı. Şu an çatışma devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

BAKAN PEKCAN: 1 PERSONEL ŞEHİT OLDU

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter hesabından, “Bugün sabah saatlerinde Gürbulak Gümrük Müdürlüğü personelimizi taşıyan servis aracına yapılan hain saldırı sonucu bir personelimiz şehit olmuştur.Saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet,ailesi ve sevenlerine başsağlığı,yaralı personelimize acil şifalar diliyorum.” açıklamasını yaptı.

4 PERSONEL AĞIR YARALI

Bakan Ruhsar Pekcan, yaralıların durumuna ilişkin daha sonra yaptığı açıklamada bir şehidin olduğu saldırıda 4 personelin de ağır yaralandığını duyurdu.

Bakan Pekcan açıklamasında “Maalesef bir şehidimiz var yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Türk milletinin başı sağ olsun. Ticaret Bakanlığı olarak biz ticaretin artırılması ülkemizin dirliğine toplumsal refahın artırılması için gece gündüz Türkiye’nin dünyanın her köşesinde çalışıyoruz. Ticaret Bakanlığı personeline yapılmış bu saldırı ülkemizin refahını nasıl hedef aldıklarının göstergesi. Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde geri adım atmadık, atmayacağız. Çok şükür güvenlik güçlerimiz saldırı nereden gelirse gelsin gereken cevabı vermektedirler. Ağır yaralı 4 personelimiz var” dedi.

Editör: TE Bilisim