Resmi ya da özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli gönüllü sağlık personellerinden oluşan UMKE, sel, deprem, kayıp ve daha birçok afet ve olağanüstü durumlarda vatandaşların yardımına koşuyor. gönüllü UMKE personelleri arasına katılmak için birtakım şartları haiz olmak gerekiyor. Bununla birlikte UMKE başvuru formunu doldurmak ve üyelikten itibaren de kendi asli görevi dışında meydana gelen olağanüstü durumlarda, Valilik ve Kaymakamlık görevlendirmesiyle olay mahalline ihtiyaç duyulan hizmetleri yerine getirmek gerekiyor. UMKE görevlileri maaş alıyor mu, maaşları ne kadar, iş başvurusu nereye yapılıyor soruları da merak edilen detaylar arasında. Başvuruda bulunmak isteyenler için merak edilen ‘UMKE Maaşları ne kadar, iş başvurusu nereye yapılıyor?’ sorusunun yanıtı ve UMKE görevleri ve başvuru formu bağlantı bilgileri metnin devamında.

UMKE Maaşları ne kadar, iş başvurusu nereye yapılıyor?

UMKE çalışanları gönüllü sağlık personellerinden oluşup, ekstra bir ücret yoktur. Personellerin kurumlarındaki görev unvan ve kadro derecelerine göre hesaplarına yatan maaşları dışında bir ödeme bulunmamaktadır.

UMKE başvuru formu doldurmak için tıklayın!

UMKE’ ye nasıl katılınır?

a) UMKE’ye katılmak isteyen personel, dilekçe ile müdürlüğe başvuru yapar. Her personel için UMKE Personeli kayıt formu doldurulur. Başvuru evrakları bizzat kişinin kendisi tarafından UMKE-AFET Birimine teslim edilmelidir.

b) Timlere seçilmede isteklilik esastır. Bununla birlikte UMKE personeli olarak kabul edildikten sonra verilen tüm görev ve faaliyetlere katılmak zorunludur.

UMKE’ye kimler başvurabilir?

a) UMKE personeli; çeşitli birimlerde çalışan ve kendi görev tanımları kapsamındaki asli işlerini yapan istekli sağlık personeli arasından seçilir. Bu personel belirlenen eğitim ve faaliyet programına göre yıl içerisinde çeşitli zamanlarda eğitimlere ve tatbikatlara katılır, gerektiğinde olağandışı olaylara müdahale eder. Asli işlerinin yanında UMKE faaliyetlerini yürüten personel, bu faaliyetlerini bakanlık veya valilik görevlendirmesi ile yapar.

b) UMKE’ye diğer resmi, özel kurum ve kuruluşlardan sağlık personeli katılabilir. Bu kişilerin kıyafet ve donanımları kendi imkanları ile karşılanır. Eğitimleri Bakanlıkça yapılır.

c) UMKE’nin çalışmalarına destek olmak amacıyla sivil kişiler de UMKE gönüllüsü olarak UMKE üyesi olabilir. Ancak faaliyetler ile ilgili her türlü harcama gideri kendilerine aittir.

d) UMKE’nin sahada yapacağı müdahalelerde, tatbikatlarda gerekli lojistik, ulaştırma ve diğer teknik işleri yapmak üzere sağlık personeli dışındaki istekli personel arasından UMKE destek personeli oluşturulur.

UMKE nedir, nasıl olunur? UMKE ne demek, açılımı nedir?

Güncel

Habere Git

UMKE’ nin görevleri nelerdir?

Afet veya olağandışı durumlarda aldıkları özel eğitim ve donanımla, kazazedelere olay yerinde, en kısa sürede imkân ve kabiliyetlerini kullanarak uygun yöntemlerle medikal müdahale etmek ve kurtarmak ve kurtarılan kazazedeleri, en kısa sürede ileri acil tedavi ünitelerine naklini sağlamak üzere ambulanslara, uygun nakil araçlarına ve görevlilerine teslim etmek gönüllü UMKE personellerinin başlıca görevleri arasındadır.

Ayrıca, afetler ve olağan dışı durumlarda diğer sağlık ekiplerinin sunduğu tıbbi yardımların yeterli olmadığı durumlarda ve alanlarda, ekibin kendi donanım, personel ve eğitim imkanları dâhilinde ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerine destek vermek ve olay yerinde sağlık hizmetlerinin yönetimini yapmak, triaj, tıbbi müdahale, nakil hazırlıkları, haberleşme ve kayıt yaparak afet birimi ve diğer yerler ile gerekli iletişimi ve bilgi akışını sağlamak da UMKE görevlerinden bazılarıdır.

Faaliyetleri kapsamında ilgili kurum, kuruluş ve kişilerle işbirliği yapmak, gerekli durumlarda, yurtdışında meydana gelen afet ve olağan dışı durumlarda da sağlık hizmetlerinde görev almak UMKE personelinin yükümlülüklerindendir.

UMKE üyeliğinden ayrılma ve çıkarılma halleri nelerdir?

a) UMKE üyesi olmak için UMKE’ ye katılan personel zorunlu hâllerde (görevi yapmaya engel hastalık, memurluktan ayrılma vb) bu görevden ayrılabilir.

b) Bulunduğu ilden tayin vb. nedenlerle başka il’e giden personelin UMKE üyeliği gittiği il’de devam eder.

c) UMKE personeli, UMKE sorumlusu veya Bakanlık tarafından ilgili faaliyete çağırıldığında geçerli mazeret olmaksızın bir yıl içerisinde iki faaliyete katılmaması hâlinde UMKE’ den çıkarılır.

d) UMKE’ nin yapacağı bölgesel kamp, ulusal kamp, eğitim faaliyetleri ve diğer aktivitelerde kişilik ve sağlık mesleği ahlakına yakışmayacak fiil ve uygulamalarda bulunan personel, UMKE sorumlusunun veya ilgili faaliyetteki sorumlu amirin ve diğer UMKE personelinden en az iki kişinin yazılı tutanağı ile Müdürlüğe bildirilir ve Müdürün uygun görüşü ile UMKE’ den çıkarılır.

e) Sahada veya diğer UMKE faaliyetlerinde; UMKE içerisinde tim liderinin talimatlarına riayet etmeyen ve ekibin bütünlüğünü bozan fiillerde bulunan personel; UMKE sorumlusunun ve diğer personelden en az iki kişinin yazılı tutanağı ile yetkili amire bildirilir ve Müdürün uygun görüşü ile UMKE’ den çıkarılır.

f) UMKE’ den çıkan personel her türlü donanımı, malzemeyi, dokümanı ve kimliğini birime teslim eder.

Editör: TE Bilisim