Çoğumuz ayva çekirdeğini ve sapını çöpe atıyoruz fakat bu yazımızı okuduktan sonra bu davranışınızdan tamamen vazgeçeceksiniz. Ayva çekirdeği maskesi ile sizde cildinizi nemlendirebilir ve gün boyunca rahat edebilirsiniz. Yüz ve göz sağlığı için vazgeçilmez bir maske olan ayva çekirdeği maskesi göz altına sürülür mü? Tabi ki sürülebilir çünkü maskeyi yüzünüzdeki derilerin üstüne sürerek oldukça işe yarayan bir ürün hazırlayabilirsiniz. Haberimizin sonunda işe yarayan ayva çekirdeği maskesi tarifini paylaşacağız ve bu tarifi isteyen herkes evinde hazırlayabilecek.

Ayva çekirdeği faydaları nelerdir? Ayva çekirdeği cilde faydaları

Ayvanın tüketimi pek yaygın değildir fakat ayvanın vücudumuz için sağladığı iyiliklerden ötürü ayvanın üretimi son derece yaygındır. Vücut için nemlendirici etkisi olan ayva çekirdeği faydaları özellikle kadınlar tarafından daha çok bilinir. Kadınlar genellikle gebelik sonrası oluşan sarkmalarda da ayva çekirdeğini kullanır. Yüzünüz gün içerisinde çok kuruyorsa veya sabah kalktığında kurumuş bir cilt istemiyorsanız kısa bir sürede hazırlayacağınız ayva çekirdeği maskesi ile cilt kuruluğundan kurtulabilirsiniz. İsterseniz tüm yüz için isterseniz de göz altı için hazırlayacağınız maske ile sizde göz altı morluklarından kurtulabilirsiniz. Göz altı maskesi ayva çekirdeği faydaları arasında en çok bilinenidir.

Ayva çekirdeği kremi jeli yararlı mıdır?

Ölü derilerin vücudumuzdan atılmasını sağlayan ve yeni bir cilde kavuşmamızı sağlayan ayva çekirdeği yerine bazı doktorlar krem ve jelden oluşan ürünleri sizler için tavsiye edebilir. İşte bu durumda insanlar ayva çekirdeği kremi ve ayva çekirdeği jelinin vücuda olan etkisini araştırırlar. İlaç şirketlerinin hazırladığı bu ürünlerin kullanımı çok yaygın değildir fakat atalet dolayısıyla bazı insanlar ayva çekirdeği kremi ile cilt sorunlarını ortadan kaldırmaktadır. Cilt sarmaları için ayva çekirdeği maskesi ve ayva çekirdeği jeli kullanabilirsiniz.

Ayva çekirdeği maskesi evde nasıl yapılır?

Cilt kuruluğu için nemli bir şekilde yapılan ayva çekirdeği maskesi sizde evde tek başınıza hazırlayabilirsiniz. 2 yemek kaşığı kadar ayva çekirdeği, 2 çay kaşığı badem yağı tarif için yeterlidir. Yaptığınız maskenin nasıl bir kokuya sahip olmasına isterseniz onun suyundan tarife ekleyebilirsiniz. Biz bu tarifimizde her yerde bulabileceğiniz gül suyunu kullanacağız.

1 su bardağının içerisine 2 yemek kaşığı ayva çekirdeği ekleyin. Üzerine ister normal içme suyu, isterseniz gül suyu ekleyin. Bu işlem sonrasında en az 12 saat bekliyoruz ve çekirdeğin suda dağılmasını sağlıyoruz. Çekirdekleri süzdükten sonra ortaya çıkan suyun içerisine 2 çay kaşığı badem yağı ekleyin. Yüzünüze bu suyu sürün ve yarım saat bekleyin. İşte ayva çekirdeği maskesi hazır! Bu tarif ile haftada 2-3 kere maske hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca Oku:

1- Ayvanın faydaları nelerdir? Ayva neye iyi gelir?

2- Ayva yaprağı faydaları! Ayva yaprağı çayı faydaları ile kilolardan kurtulun

Editör: TE Bilisim