Kore kahvesi olarak bilinen dalgona kahvesinin adı Güney Kore’de karamelli şekere verilen isimden geliyor. Son günlerde TikTok uygulamasıyla popüler olan dalgona kahvesi sosyal medyada sık sık karşımıza çıkıyor. Kahve tutkunlarına farklı bir keyif yaşatan dalgona kahvesi nasıl yapılır, dalgona kahvesi nedir gibi sorular da gündemin en çok araştırılanları arasında yer alıyor. Ülkemizde TikTok aracılığıyla yayılan kahvenin adı TikTok kahvesi olarak da anılmaya başlandı. Peki, Dalgona kahvesi nedir? TikTok ile popüler olan dalgona kahvesi nasıl hazırlanır? Yapılışı ve püf noktaları haberimizin detayında.

DALGONA KAHVESİ NEDİR?

Dalgona, Güney Korelilerin karamelli şekere verdiği bir isim. Şeker kahve ve suyun karışım aşamasında rengi karamelli şekere benzediğinden dolayı bu ad ile anılmaya başlandı. Türkiye’de de TikTok uygulaması aracılığıyla yayılan bu muhteşem lezzet, kahve tutkunlarının en çok tükettiği içecekler arasında yerini aldı.

Evde küçük kahve molaları için son derece kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilecek bu muhteşem lezzetin tarifine haberimizin devamında yer verdik. İşte dalgona kahvesinin yapılışı!..

TikTok İLE POPÜLER OLAN DALGONA KAHVESİ NASIL HAZIRLANIR?

Dalgona kahvesi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; 1 çay bardağı granül kahve, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıcak su. Bu üçlüyü derin ve dar bir kaba aldıktan sonra bir de köpürtmek için mikser veya benzeri mutfak aletlerinden birine ihtiyacınız olacak.

Karışım, mikserle birkaç dakika aralıksız çırpılarak karamel renginde köpük elde edilmiş olacak. Arzunuza göre birkaç küp buz kattığınız soğuk süte dilediğiniz oranda karıştırarak tüketebilirsiniz.

Ayrıca bu karışımı her seferinde yeniden hazırlamaya gerek olmayıp buzdolabında veya yüksek olmayan bir oda sıcaklığında birkaç gün muhafaza ederek de kullanılabilir.

Editör: TE Bilisim