Ali Paşa Pilavı tarifi en kolay yemek tarifleri listemizin ilk sıralarında yer alıyor. Lezzetli ve besin deposu bir seçenek. Bugün kolay yemek önerileri köşemizde hem göze hem damağa hitap edecek tercih edilebilir türden birkaç malzemeden kolayca hazırlanabilecek zahmetsiz ve sağlıklı bu lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 29 Haziran 2020 Pazartesi günü için kolay yemek önerisi; Ali Paşa Pilavı Tarifi! Malzeme listesi ve Ali Paşa Pilavı nasıl yapılır sorusunun yanıtı metnin devamında.

Bugün akşama ne pişirsem; Ali Paşa Pilavı Tarifi malzemeleri

Ali Paşa Pilavı Tarifi için gerekli malzemeler;

Köfteler için gerekli olan Malzemeler

200 gr. orta yağlı kıyma

3 diş sarımsak

1 adet soğan

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı Karabiber

Pilav için gerekli olan Malzemeler

2 su bardağı pirinç

3 yemek kaşığı tereyağı

3 su bardağı et suyu

Yarım su bardağı kadar dolmalık fıstık

1 avuç file Antep fıstığı

1 avuç sultaniye üzüm

1 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

Ali Paşa Pilavı nasıl yapılır?

Ali Paşa Pilavı yaparken öncelikle soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri yağsız tavada kızartın.

Üzümleri suda bekletip, şişmesini sağlayın. Pilav tenceresine fıstıkları koyup, kavurun. Tereyağını da tencereye ekleyip eritin.

2 saat tuzlu sıcak suda beklettikten sonra yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve bir tutam tuzu ilave edip kavurun. Et suyunu, köfteler, üzüm, tuz, karabiber ve Antep fıstığını pirince ekleyin. Bir tur karıştırıp kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar pişirip, demlendirin.

Sıcak bir şekilde servis edin….

Afiyet olsun!..

[su_note]En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.[/su_note]

Editör: TE Bilisim