Çatı Katı Aşk dizisinin başrolündeki Nilay Deniz eşi Erçin Karabulut ile boşanma kararı aldı. Bu nedenle Nilay Deniz kadar eşi de gündem oldu. En çok da Erçin Karabulut kimdir ve mesleği nedir gibi sorular merak ediliyor. Film ve dizi sektöründe maalesef bizler en çok oyuncuları ya da yönetmenleri konuşuruz. Kaldı ki yönetmenler de hak ettikleri kadar konuşulmaz ama buna da şükür… Erçin Karabulut bir görüntü yönetmeni. Onun gündeme gelmesi ise mesleği ile ilgili değil, eşinden boşanacak olması. Biz ise bu içerikte Erçin Karabulut kimdir sorusuna yanıt verirken, aynı zamanda mesleği hakkında konuşacağız. Peki, Erçin Karabulut kimdir? Hangi dizi ve filmlerde görev aldı? İşte detaylar…

Erçin Karabulut Kimdir?

Erçin Karabulut sinemaseverlerin araştırdığı isim oldu! Şaka yapıyoruz, tabi ki de magazin haberleri araştıranların gündeminde yer aldı. Çünkü eşi Nilay Deniz ile boşanma kararı aldıkları iddia edildi. Nilay Deniz kim peki? En son rol aldığı Çatı Katı Aşk dizisi ile tandığımız bir oyuncu kendisi. Peki, Erçin Karabulut kimdir?

Erçin Karabulut, 29 Mayıs 1978 tarihinde İstanbul doğumlu. Sinema ve televizyon alanında birçok projede görüntü yönetmeni olarak yer almıştır. Kayıtlarda yer alan bilgilere göre 2002 yılında yayınlanan Kumsaldaki İzler dizisinde kamera asistanı olarak yer alan Karabulut, aynı yıl içerisinde Kınalı Kar dizisinde de aynı görevi üstlenmiştir.

2006 yılında Fırtına dizisinde kamera asistanlığı görevini son kez üstlenen Karabulut, 2008 yılı itibariyle Kavak Yelleri, Senden Başka, Sınıf, Gece Gündüz, Ölüm Çiçekleri-Saraybosna, Ayrılık, Aşk Bir Hayal, Aşk Yeniden, Suda Balık projelerinin görüntü yönetmenliğini yapmıştır. Karabulut son olarak Tuvana Türkay’ın rol aldığı 2017 yılında Deli Gönül dizisinin görüntü yönetmenliğini üstlenmiştir.

Şimdi boşanma haberleri ile gündeme gelen Erçin Karabulut, Nilay Deniz ile 2017’nin Eylül ayında evlenmiştir.

Erçin Karabulut Instagram için buraya tıklayın

Görüntü Yönetmeni Nedir? Ne İş Yapar?

Yönetmen ile birlikte koordineli olarak çalışır ve projelerin bel kemiğidir. Işıktan sorumludur, kameradan sorumludur, kameramandan sorumludur ve oyuncuları ekrana en iyi şekilde yansıtmak için mücadele verir. Sadece oyuncuları mı? Hayır.

herkes pür dikkat oyunculara kitlenmişken Görüntü yönetmenleri ise her şeye odaklanırlar. Sahneye, mekana, ışığa, oyuncuya, çaycıya, ışıkçıya, kameraya, kameramana, görüntüyü net yapmak için çalışan focupoller’a hepsine odaklanmak zorundadır. Aksi halde ekrana yansıyacak tüm çirkinlikten kendisi sorumludur.

Erçin Karabulut da Türkiye’nin başarılı görüntü yönetmenlerinden biridir. Gün gelecek magazin haberleri dışında görüntü yönetmenlerinin başarısından da sıkça söz edeceğiz. Az kaldı…

Editör: TE Bilisim