Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu ve organ mafyasına vergi açıklamasına yönelik “Bu zihniyetin temsilcisi olan zat, ülkemize yurt dışı ve yurt içinden kaynak kazandırmak için zaman zaman başvurduğumuz Varlık Barışı uygulamasını uyuşturucu, fuhuş ve organ ticaretiyle irtibatlandıracak kadar alçaldı ve düştü.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

TBMM’de kabul edilen 2021 bütçesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2021 bütçesi koronavirüs sebebiyle ayrı bir ehemmiyete sahiptir.

Yalandan ve çarpıtmadan uzak her eleştiriye saygımız vardır. Fikri olan fikrini söyler fikri olmayan ise yalanla kendini göstermeye çalışır. Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar.

Bizimle vizyonda, programda, projede yarışamayanların, işi kendi aralarında hakaret, iftira, yalan yarışına çevirmeleri, ülkemiz adına bir kayıptır.

Bunlar kendilerini hala herkesi hizaya diktikleri tek parti döneminde zannediyorlar. Bu zatlara, Türkiye’nin demokrasiyle yönetildiğini sık sık hatırlatmak gerekiyor.

Bir doğrunun yanına 9 yalan katarak çizdikleri resme herkesin inanmasını bekliyorlar. Herkese hakaret etmekten çekinmiyorlar.

CHP taciz ve tecavüz olaylarından kendilerini temizlemeden halkın karşısına çıkmamalıdır. Gün geçmiyor ki CHP’de bir vaka çıkmasın.

Bu ülkede hiç kimsenin CHP’nin keyfine göre hareket etme, CHP’nin istediği gibi davranma mecburiyeti yoktur.

Kendi partilerinin içini bir ur gibi sardığı anlaşılan taciz, tecavüz, hırsızlık vakalarına karşı erdemli bir duruş sergilemek yerine, yalan ve iftira çıtasını yükselterek gündem saptırmaya çalışanlar beyhude yere çırpınıyorlar.

Ne diyor; ‘Uyuşturucu kaçakçılarına, organ mafyasına vergi’. Bu ne demek biliyor musunuz; ‘Uyuşturucu satıcılığı yapabilirisiniz, organ mafyası olarak örgütler kurabilirsiniz’. Ya sen ne yapıyorsun, farkında mısın? Bu ne sapkınlıktır. İstikametini tamamen şaşırmış.

Kendilerine itibar etmeyen işçi, çiftçi, öğretmen, polis, asker kim varsa herkese hakaret etmekten de çekinmiyorlar. Öğretmen CHP’li ise, değilse kötü. Çiftçi CHP’ye oy veriyorsa iyi, vermiyorsa cahil.

İBB’NİB ŞEB-İ ARUS SKANDALI 

Asırların birikimi olan bir geleneği yerle yeksan etmeye kalktı. Kur’an’ı Türkçe okutma adı altında bir rezalet sergilendi. Kur’an’a inanıyorsanız ona gerekli ehemmiyeti göstermek zorundasınız.

Biz, hayatımız boyunca kimsenin kökeniyle, inancıyla, meşrebiyle, kültürüyle, hayat biçimiyle uğraşmadık, uğraşmayız. Ancak kimsenin de inancımıza, meşrebimize, kültürümüze el ve dil uzatmasına müsaade etmeyiz.

CHP’nin kafasında, 1940’ların faşist uygulamalarına geri dönüş gibi bir hesap varsa, peşinen bunun yanlış olduğunu söylüyoruz.

Milletin böyle bir talebi yokken, ideolojik, turistik, ticari hesaplarla dini sembollerimize sataşılmasını art niyetli buluyoruz.

Ülkemizi geriye değil ileriye doğru götürecek her hizmetin başımızın üzerinde yeri vardır. Ama milletimizin değerlerine, tarihine, kültürüne yönelik terbiyesizliği, saldırıyı da hoş göremeyiz.

Bu ülkede hiç kimsenin CHP’nin keyfine göre hareket etme, CHP’nin istediği gibi davranma mecburiyeti yoktur.

“TERÖRÜ ÜZERİMİZE SALANLARLA BORAZANLIĞINI YAPANLAR AYNI ELE ÇIKIYOR”

17-25 darbe girişimini hukuk kılıfına sokmaya çalışanın da, 15 Temmuz darbe girişimine ‘tiyatro’ diyenin de gerisinde aynı silüet, aynı zihniyet vardır.

Proje üretmek yerine başkalarının projelerine payandalık etmek, kendi hayalini kurmak yerine başkalarının hayalinde figüran olmak bizim asla itibar etmek veya takdir edeceğimiz bir siyaset tarzı değildir.

15 Temmuz’da milletimiz darbeye direnirken TV karşısında demokrasinin batışını bekleyenleri biliyoruz. Bu zihniyet Suriye’de zalim rejimi överken mazlumlara terörist diyen zihniyettir.

Terör örgütlerini üzerimize saldıranlarla, içeride borazanlığını yapanlar aynı ele çıkıyor.

Kendi ülkesine ve halkına husumeti siyasetinin merkezine oturtan zihniyeti, ona sufle verenlerle birlikte tarihe gömmek boynumuzun borcudur.

Bu zihniyetin temsilcisi olan zat, ülkemize yurt dışı ve yurt içinden kaynak kazandırmak için zaman zaman başvurduğumuz Varlık Barışı uygulamasını uyuşturucu, fuhuş ve organ ticaretiyle irtibatlandıracak kadar alçaldı ve düştü.

Allah’a hamdolsun. Bugün Türkiye denince akla ilk insanlık, adalet, haysiyetli dış politika geliyor. Milli gelire oranla dünyada en fazla insani yardımı yapan ülkeyiz.

Giderek daha etkin şekilde oyun kuran Türkiye birilerini rahatsız ediyor. Karabağ’da 30 yıldır göz yumulan işgal düzeninin son bulmasına katkı sağladık.

Azeri kardeşlerimiz kararı verdi. Kendi göbeklerini kendileri kestiler ve sonunda topraklarına kavuştular.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE

Lisans burs ve kredi miktarlarını 550’den 650 liraya çıkarıyoruz. 1100 lira olan Yüksek Lisansı da 1300 e çıkarıyoruz. Doktorayı da 1650’den 1950’ye çıkarıyoruz.

AİHM’NİN DEMİRTAŞ KARARI

Bu mahkemeler iç hukuk yolları tüketilmeden istisnai olarak açıklamıştır. AİHM gibi mahkemeler bizim iç mahkemelerimizin yerine karar veremez.

Editör: TE Bilisim