İstanbul‘daki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Tugay Can Kızılırmak ebediyete uğurlandı

Saldırının ardından ağır yaralı kaldırıldığı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olan Kızılırmak’ın (26) cenazesi, Ankara’ya getirildi.

Şehit için Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Genelkurmay İkinci Başkanı Ümit Dündar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı emniyet ve silahlı kuvvetler mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Görmez, namazı kıldırdıktan sonra, şunları söyledi:

“Bugün, İstanbul’da aziz milletimize karşı işlenen katliamda, menfur saldırıda şehadete yürüyen polis memuru Tugay Can Kızılırmak kardeşimizi ebediyete, Rabbimizin katına uğurlamak için toplandık. Rabbimiz, önce rahmet eylesin. Bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne kadar iman, vatan, milletimizin birliği, beraberliği uğruna can veren bütün şehitlere yüce Rabbimiz rahmet eylesin. Kederli ailesine, annesine, babasına, eşine, kardeşlerine, dostlarına sabır, metanet, sekinet lütfeylesin. Milletimizin başı sağolsun. Rabbim bütün polislerimizi, askerlerimizi korusun. Şu bilinmelidir ki bu aziz millet için, bu aziz milletin imanı, güvenliği, barışı, huzuru için çalışırken can veren şehitlere Rabbimizin affı, mağfireti, cenneti, cemali ne kadar hak ise bu evlatlarımıza, bu büyük kötülüğü reva gören katiller sürüsüne, caniler güruhuna Rabbimizin kahrı, azabı, cehennemi, laneti o kadar haktır. Yüce Rabbimiz aziz milletimizi muhafaza eylesin.”

Ailesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü

Helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tekbirler eşliğinde, polislerin omzunda cenaze arabasına kondu.

Törende, şehidin iki aylık eşi Dilek, annesi Ayşe, babası Osman, kardeşleri Berat ve Recep Kızılırmak ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Kızılırmak’ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

Editör: TE Bilisim