Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

Koronavirüs ile mücadelede Avrupa her alanda sınıfta kalıyor. Maske üretimi yapamayınca çareyi Çin’den sipariş vermekte bulan, bu kez de aktarmalı uçuşla gelen siparişlere diğer Avrupa Birliği ülkelerinin el koyduğu bir ortamda, Türkiye kendi maskesini ve diğer sağlık malzemelerini kendisi üretiyor. Çin başta olmak üzere yurtdışındaki vatandaşlarını ücretsiz olarak vatana getiren, 14 gün boyunca karantina altında tutarak virüsün Türkiye’de yayılmasını önleyen devlet, tüm bunlara karşın bazıları tarafından eleştirilmeye devem ediyor. Hiçbir koşulda hiçbir şeyden memnun olmayan, hiçbir güzel şeye şükretmeyen bu kitleye örnek gösterebilecek nitelikte bir olay İngiltere’de yaşandı…

ÖNLEM ALMAKTA GEÇ KALDILAR

Başbakan Boris Johnson’ın önlem almakta çok geç kalması nedeniyle koronavirüs salgınının en hızlı şekilde yayıldığı ülkelerden olan İngiltere’de panik artarak devam ediyor. Bu ülkede mahsur kalan Yunan vatandaşları ülkeleri tarafından yalnız bırakıldıkları şeklinde şikayetlere başlayınca meselesi Yunanistan’ın İngiltere Büyükelçiliği devraldı. Büyükelçilik, ürettiği “muhteşem” çözümü 2 Nisan’da resmi sitesinden şu ifadelerle yayınladı: Yunanistan’a dönmek isteyen vatandaşlarımıza önerimiz, transit uçuşları tercih etmeleri!

İki büyük göç dalgasıyla gittiler

İngiltere’deki Yunanlar kaderine terk edilirken, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ise çareyi Yunan kökenli Amerikalılar’a “Anavatanınız yanınızda” mesajı göndermekte buldu… 1890’larda ve 1920’lerde olmak üzere 2 yoğun göç dalgasıyla ABD’ye göç eden Yunanlar’ın torunlarına seslenen Miçotakis, “Değerli kardeşlerim. Umudunuzu yitirmetin. Anavatanınız daima yanınızda. Kendinizi yalnız hissetmeyin” ifadelerini kullandı.

GÖZLER NİKOS DENDİAS’A ÇEVRİLDİ

Kendilerine “transit uçuş bulun, iyi şanslar” diyen Büyükelçiliğin sitesini şikayet yağmuruna tutan Yunan vatandaşları, devletin umursamazlığına isyan etti. Büyükelçiliğin böylesine sorumsuz davranışları nedeniyle eleştiri okları Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’a kadar gitti. Yurtdışında yaşayan Yunan nüfusunun en fazla olduğu ülkelerden İngiltere’ye Yunan devletinin niçin uçak yollamadığı ve böylesine umursamaz bir tavır takındığı soruları gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Editör: TE Bilisim