Durim Abazi / İstanbul / Özel Haber

Sırp tarihçi Milivoj Beslin, N1 televizyonundaki “Kutunun Dışında” programında, dünyadaki İslam’ı ve Müslümanları terörizmle suçlamanın rahatsız edici eğiliminden bahsetti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un geçtiğimiz günlerde “İslami terörizme” karşı mücadele çağrısında bulunduğu açıklamasında İslamofobinin izlerinin bulunup bulunmadığı sorulan Beslin, şu cevabı verdi:

“Macron’un açıklamasını dikkatle dinledim. Kişisel olarak beni rahatsız eden şey, temelde çok saldırgan ve haksız olan bir ifadenin sürekli tekrarlanmasıydı.”

Breivik’in yazdığı Norveç’te düzinelerce gencin öldürülmesinin trajedisi yaşandığında, trajediye yol açan terör eylemini gerçekleştiren adam olarak sadece onun ismine odaklandıklarını belirten Milivoj Beslin, “Ve hiçbir şekilde Hıristiyan bir terörist değildi, adı ve soyadı olan Anders Breivik denen bir kişiydi. Ama Fransa’da böyle bir şey olduğunda – katilin adını, o teröristin adını bilmiyoruz, kimse söylemiyor ama İslami terörizm olduğu tekrarlanıyor.” ifadelerini kullandı.

“Şimdi, “Hıristiyan terörü” ifadesini en son ne zaman duyduğunuzu hatırlıyor musunuz?” sorusunu soran tarihçi Beslin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu hiç duymadığımızı kabul ediyoruz. Bunun nedeni, her zaman suçun bireyselleşmesine yaklaşmamızdır; her zaman söz konusu olan bireydir, din, toplum değil. Ancak, haksız yere, İslam söz konusu olduğunda, her zaman dini işaretlemekle ilgilidir.”

Editör: TE Bilisim