Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu/Ankara

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş, 2020 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 975, yurt dışında 825 lira olarak belirlendiğini bildirdi. Erbaş, TDV Genel Merkezi’nde düzenlenen “2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, büyük bir inancın ve medeniyetin mensupları olarak yeryüzünde barışın, iyiliğin ve güzel ahlâkın egemen olması için çalışmakla sorumlu olduklarını ifade etti. Vekaletle kurban organizasyonunun bu bilinç ve gayenin hayat bulduğu alanlardan birisi olduğunu anlatan Erbaş, bu iyilik hareketinin son yıllarda dünya geneline yayıldığını görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

BU SENE DAHA ÖNEMLİ

Erbaş, insanlığın küresel boyutta bir salgın dolayısıyla zor bir süreçten geçtiğine işaret ederek, “En büyük imkânımızın muhtacı, yoksulu, yaşlıyı gözetmek, yardımlaşmak ve paylaşmak olduğunu fark etmiş durumdayız. Bu sene kurban organizasyonu daha önemli hale gelmiştir. Vekaletle kurban organizasyonunun ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu.” diye konuştu.

KURBANINI PAYLAŞ KARDEŞİNLE YAKINLAŞ

Ali Erbaş, yurt dışında ise açlık, yoksulluk ve savaşların yoğun olduğu Afrika’dan başlamak üzere Orta Asya’dan Balkanlar’a Kafkasya’dan Uzakdoğu ve Latin Amerika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada mazlumlara ve muhtaç insanlara kurbanları ulaştırdıklarını ifade etti. “Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş” temasıyla daha büyük bir heyecan ve özveriyle gayret edeceklerini dile getiren Erbaş, bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında kurban kesim ve dağıtımı gerçekleştirecekleri ülke sayısı ve ülkelere gönderecekleri gönüllü sayısında azalma olsa da yurt dışında 100 kadar ülkede kurbanları keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını söyledi.

HEDEF 20 MİLYONU AŞKIN İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞMAK

Bu yıl yurt içi ve dışında 20 milyonu aşkın ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefl ediklerine dikkati çeken Erbaş, şunları söyledi: ” Vatandaşlarımız ‘tdv.org’ ve ‘bagis.tdv. org’ adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra ‘Android’ ve ‘Apple Store’ mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi, il ve ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri, din görevlilerimiz, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler.” Erbaş, vatandaşların “0312 416 90 00” numaralı telefonu arayarak kurban vekaleti ile ilgili detaylı bilgiyi vakıftan alabileceklerini vurguladı.

Editör: TE Bilisim