Diriliş Postası Sercan Akkuzu/İstanbul

Türkiye, yaşamı felç eden yeni tip koronavirüsle mücadelede önemli başarılar sağladı. Yeni vaka sayıları her geçen gün düşerken iyileşen sayııs ters orantılı olarak yükseliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta pazartesi günü açıkladığı normale dönüş içinse dün önemli bir adım atıldı. Tedbir gereği hizmete ara veren AVM’ler restoran, kafe, spor ve eğlence sektörü dışında faaliyet göstermeye başladı. 21 Mart tarihinden bu yana kapalı olan berberler ise makas tutmanın heyecanını yaşadı.

Fotoğraf: Diriliş Postası

ÖNLEMLER ÜST DÜZEY

AVM’lerde, yeni dönemde, Sağlık Bakanlığı’nın daha önce açıkladığı sıkı tedbirlere riayet edilecek. Buna göre, AVM’lerdeki kişi sayısı her 10 metrekareye bir kişi olacak şekilde sınırlandırılacak, çıkan kişi sayısı kadar kişinin girişine izin verilecek. Girişte tıbbi/bez maske takılacak ve maskesi olmayanlar içeri alınmayacak ve ateş ölçümü yapılacak. Ateşi 38 dereceden yüksek olanlar içeri alınmayıp, sağlık kuruluşuna gitmesi istenecek. Yemek katlarındaki masalar hiçbir şekilde kullanılmazken lavabolar için hijyen tedbirleri üst düzey olacak. Ayrıca, vatandaşların uzun süre AVM’lerde kalmasının önüne geçilecek.

Berberler işin tadını kaçırdı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart’ta faaliyetlerine ara verilen berberler ve kuaförler, dün sabah itibariyle hizmete başladı.Berberlerin açılmasıyla gelen müşteriler hijyen kuralları kapsamında tıraşlarını oldu. 1.5 ay sonra yeniden açılan berber ve kuaförler hizmetlerine, yüzde 40 zam getirdi. Bizatihi Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları (TBKGU) Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş tarafından duyurulan zam haberi, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

BAZI NOKTALARDA YOĞUNLUK OLUŞTU

Salgına karşı alınan önlemler kapsamında 21 Mart’tan bu yana kapalı bulunan AVM’lerin açılmasıyla birlikte bazı noktalarda yoğunluk oluştu. Esenyurt’ta bulunan bir alışveriş merkezi önündeki oluşan metrelerce kuyruk havadan görüntülendi.Sırada bekleyenlerin zaman zaman sosyal mesafe kuralını da yok saydığı görüldü.İçeriye girmek isteyen herkesin tek tek ateşi ölçüldü, maskesi olmayanlara maske dağıtıldı. AVM önüne ise yoğunluk yaşanmaması için bant çekilerek gelenlerin sıraya girmesi sağlandı.

Editör: TE Bilisim