Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ye Trump’a yönelik “Türkiye’de değilsiniz” şeklindeki sözleri nedeniyle tepki gösterdi.

TWİTTER’DAN SESLENDİ

Bakanı Çavuşoğlu, Twitter üzerinden hem İngilizce hem de Türkçe olarak yazdığı Tweetlerde, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi için “İbretlik cehaletiyle @SpeakerPelosi’nin (Nancy Pelosi) ABD Temsilciler Meclisi Başkanlığına kadar yükselmesi esas Amerikan demokrasisi adına kaygı vericidir. Türk Milletinin iradesine saygı duymayı öğreneceksiniz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’Yİ ANTİ-DEMOKRATİK BİR ÜLKE GİBİ GÖSTERDİ

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, 3 Kasım’da düzenlenecek seçimlerin ardından yarışı kaybetmesi halinde barışçıl bir devir teslimi kabul etme taahhüdünde bulunmayı reddeden Başkan Donald Trump’a, “Türkiye’de değilsin” çıkışında bulundu.

ABD’nin, Kuzey Kore ya da Suudi Arabistan olmadığını söyleyen Nancy Pelosi, “Kime hayranlık duyduğunu biliyoruz. Putin’e, Kim Jong’a, Erdoğan’a… Türkiye’de değilsiniz, Kuzey Kore’de değilsiniz. Rusya’da ve Suudi Arabistan’da da değilsiniz. Sayın Başkan Amerika Birleşik Devletleri’ndesiniz ve burası bir demokrasi ülkesidir. Neden ABD Anayasası’na göre ettiğiniz yemine bağlı kalmaya çalışmıyorsunuz?” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim