Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gezi Davası’ndan çekildiklerini açıkladı. Bir gün sonra Gezi Vandalizmi’nin sembol isimleri beraat ettirildi. Halktan beklediği desteği göremeyen Davutoğlu, son kozunu oynayarak; Gezi Davası’ndan çekildiklerini duyurdu.

Peşi sıra Gezi Davası’nda karar çıktı. Teröristbaşı Öcalan’ın en güvendiği isim olarak anılan, Soros’un yakın çalışma arkadaşı Osman Kavala, Can Dündar, Mücella Yapıcı ve Mehmet Ali Alabora’nın da aralarında bulunduğu 1’i tutuklu 6’sı firari 16 sanığın ‘darbe teşebbüsü’ suçundan yargılandığı davadan tahliye çıktı. Siyasi analistlere göre, kararın zamanlaması birtakım isimlerin Türkiye’ye yönelik yeni bir emperyalist planının bir parçası olduğuna işaret ediyor.

VESAYET HORTLADI

Gezi Davası, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları’nın karşısındaki binada görülürken; Gezi organizatörü olarak bilinen tek tutuklu sanık Kavala’nın da aralarında olduğu 9 kişiye ‘beraat’ verildi. Dündar, Alabora ve firari 7 sanığın dosyaları ise ayrıldı ve “yakalama” kararı çıkarıldı. Beraat kararı Ahmet Davutoğlu’nun davadan çekildiklerini açıklamasının ardından gelirken; zamanlama “manidar” bulundu.

Ayrıca Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan’ın kuracağı yeni parti için desteğini açıklayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kısa süre önce “Gezi olayları ile büyük gurur duyuyorum” sözleri tuhaf bir rastlantı oluşturdu.

Editör: TE Bilisim