Uluslararası Öğrenci Derneği Federasyonu (UDEF)’e bağlı olarak Ankara’da ümmet coğrafyasının gençlerine başta eğitim olmak üzere sosyal hayatın birçok alanında hizmet veren Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği, kendilerine müracaat eden Beninli misafir öğrencilerin isteği üzerine, Benin’in çeşitli bölgelerinde bulunan Müslüman ve İslam’ı yeni kabul etmiş Beninlilere dağıtılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Fransızca dini yayınlar temin ederek Benin Cumhuriyeti vatandaşı Türkiye mezunu Attikou Amadou’ya ulaştırmak suretiyle Beninlilere Kutsal Kitabımızın ulaşmasına vesile oldular.

Ulaştırılan Kur’an-ı Kerimler ve temel islami bilgileri içeren diğer kitaplar, Attikou Amadou aracılığıyla Benin’de 77 belediye, 5 ile (Bembereke, Savè, Cotonou, Calavi, Parakou) ve 200 ilahiyat öğrencisine dağıtılacak.

“BUNDAN ÇOK İSTİFADE EDECEĞİZ”

Başkent Cotonou’da ve Calavi’de yapılan dağıtımdan faydalanan bir grup Beninli Müslüman duygularını şu sözcüklerle dile getirdi:

“Bu gün 29 kasım 2020, fransızca çevirili Kuran-ı Kerim kitaplarınımızı teslim aldık. Allah razı olsun, çok ihtiyacımız vardı, bundan çok istifade edeceğiz. Biz yaptığınız bu çalışmanızdan dolayı çok mutluyuz. Allah verdiğiniz yardımları bereketlendirsin. Yüce Allah bu tür yardım faaliyetleri yapanlara yardımcı olsun, çünkü bu iş sürekli yapıldığı zaman bütün dünyaya fayda sağlamış olur özellikle Benin ülkesi için. Benin’de konuşulan ve yazılan diğer dillerde de çeviri olursa, çok daha iyi olacak bizim için..”

Kitapları dağıtan Beninli Attikou Amadou, hedefinin bundan sonra da Türkiye’den dini yayınlar gelmesi halinde daha fazla müslim, gayri müslim insana ulaşmak ve Türkiye’den Benin’e ve diğer Afrika ülkelerine “dostluk ve sevgi paylaşımını” artırmak olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Amacımız; Fransızca bilip Arapça bilmeyen ama Kur’an’ı okuyup öğrenmek isteyen insanlara ulaşmak, okullarda, üniversitelerde dağıtmak. Her il’e 40 Fransızca meali ve 10 tane Arapça Kur’an-ı Kerim göndermeyi planlıyorum. Başka ülkelerle ilgili güvenilir kişilerle irtibata geçmek istiyorum. Hem güvenilir hem bu işi hür iradesiyle yapacak kişileri arıyorum. THY Genel Müdürü sekreteri İbrahim Tunç beye ve emeği geçen Elden Ele Derneği’ne de çok teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilisim