Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’in Aliağa ilçesinde Etki Limanı FSRU Projesi ve Egegaz LNG Terminali ilave kapasite hizmete alım töreninde, Türkiye’nin hedefleri ve Fırat Kalkanı Harekatı konusunda tarihi mesajlar verdi. Türkiye’nin dünyanın 10 büyük ekonomisinin arasına girmek için çalışmalar yaptığı hatırlatan Erdoğan, birlik ve beraberliğin dünyada dengeleri değiştirecek bu hedefi gerçekleştireceğini kaydederek şunları söyledi:

Devler ligi hedefi

“Dünyanın en büyük kuruluşlarına baktığımızda finans, bilişim ve enerji sektörlerini görüyoruz. İlk 10 ekonomiden biri olmak istiyorsak bu sektörlerde söz sahibi olmalıyız. Üretime dayalı sektörlerle baktığımızda birbirini destekleyen sektörler. Bizim petrol ve doğalgazımız olmayabilir. Biz Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeye kararlıyız, inanıyoruz. Bizim genç insan gücümüz önemli. Ekonomide diğerleri insanın türevidir. Sermaye ve emek insanın türevidir. İnsan yoksa bunların hiçbiri yoktur. Birliğimizi beraberliğimizi ortaya koyarak bu hedefe ulaşabiliriz.”

Operasyon tamamlanıyor

Türkiye’ye yönelik saldırılar ve Türkiye’nin milli güvenliği tedbirlerine karşı gösterilen iki yüzlü tutumu eleştiren Erdoğan, 9 Aralık’tan buyana devam eden El-Bab operasyonunda sona gelindiğini aktararak, zaferi şöyle müjdeledi: “Bu terör belasını toprağa gömeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Bakınız şu anda El-Bab. Birileri kuru sıkı atıyor. Dünyayı biz mi kurtaracağız diyor. Kilis’e bomba düşünce neredesin hükümet diyorlar. Kilis’e bomba atanların peşine düşünce ‘Dünyayı biz mi kurtaracağız’ diyorlar. Bunlar ne saf ya. Sabır sabır sabır anlamadılar. Sadece ülkemizde değil terörün üzerine orada da gideceğiz dedik. Şimdi El-Bab neredeyse hallolmak üzere. Silahlı kuvvetlerimiz Özgür Suriye Ordusuyla beraber orayı da hallediyor.” dedi.

Yeni hedef Münbiç

El-Bab’ın özgürleştirilmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Türkiye’nin güvenliğini sağlamak, ABD’nin terör devleti hayali ve Suriye’nin parçalanması yönündeki hayallerinin sonlandırılması için yöneleceği bölgeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz ay açıklamıştı. Erdoğan, ABD’nin besili katili PKK’nın yuvalandığı Münbiç’i işaret ederek, “Bundan sonra Münbiç’e gideceğiz orada PYD/YPG var. Biz tamamen oraların terör örgütlerinden boşaltılmasını istiyoruz” demişti. Öte yandan Fırat Kalkanı Harekatının, Afrin’e de uzanabileceği hatta Fırat’ın doğusunu da kapsayabileceği sıkça dillendiriliyor.  

Editör: TE Bilisim