Anaokulu ve kreşlerle ilgili son dakika gelişmeleri çalışan anne babalar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun süredir kapalı olan yer için “Anaokulları bugün açıldı mı? Kreşler ve anaokulları yüz yüze eğitime başladı mı?” gibi sorular sıkça araştırılıyor. Konuyla alakalı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan resmi kreşlerle ilgili açıklama geldi. Peki, Anaokulları bugün açıldı mı? Kreşler ve anaokulları yüz yüze eğitime başladı mı? Detaylar haberimizde yer alıyor…

ANAOKULLARI BUGÜN AÇILDI MI? KREŞLER VE ANAOKULLARI YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLADI MI?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaklaşık 4 saat süren Kabine toplantısı sonrasında MEB’den konuya ilişkin açıklama yayınlandı. Buna göre; Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda alınan karar gereği, ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmî ve özel tüm anaokulları, Kovid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen koşulları yerine getirmek kaydıyla yarından itibaren yüz yüze eğitime geçecek.

Açıklamada, resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı ifadelerine yer verildi.

Bu kapsamda, Okul öncesi eğitim kurumlarında, 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olarak planlanacak. Fiziki imkanları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında, salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek.

Editör: TE Bilisim