15 Temmuz Kurtuluş Savaşına Başkomutanlık eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üst aklın ekonomik darbe girişimine karşı 79 milyon vatandaşa yönelik olarak yaptığı “Dövizi boz, TL’ye sarıl” çağrısı hane halkları ve esnaflardan büyük destek buldu. Osmanlı’ya başkentlik yapan ve Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olan Edirne’de, Türkiye’ye diz çöktürmek isteyen üst akla karşı harekete geçti.

“İzzetle ölmeyi göze aldık”

Edirneli şekerlemeci Arif Meriç, 15 Temmuz’da tank, silah ve uçaklarla Türkiye’yi bölemeyen şer odaklarının, ekonomik kriz ile karanlık döneme sokmak istediğini belirtti. Türk milletinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarına uyarak bu alçak planı da bozacağını belirten Meriç, “15 Temmuz’da büyük bir felaket atlattık. İçerde ve dışarıdaki canavarın dişleri vardı. 15 Temmuz’da dişlerini kırdık, tek bir dişi kaldı, onunla ülkemizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Zilletle yaşamaktansa izzetle ölmeyi göze alan bir milletiz, parayla bizi pranga vurmaya çalışanların oyunu bozulacaktır” diye konuştu.

“Galip geleceğiz”

Meriç, ayrıca Edirneliler ve Anadolu’nun dört bir yanından gelen müşterilerinin dövizlerini bozması için kampanya başlattı. Buna göre Meriç, döviz bozdurduğunu belgeleyen müşterilerine badem ezmesi, Kavala kurabiyesi hediye edecek. Tanklara göğsünü siper eden milletin para oyunlarına karşı da galip geleceğini vurgulayan Meriç, “Bizi parayla pulla korkutamazsınız. Size yine bir ders vereceğiz. Tüm müesselerimize davet ediyorum. Biz tatlı bir milletiz. Dolarlarınızı bozdurun ağzınızı ben tatlandıracağım” ifadelerini kullandı.

“Reis ne derse o”

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar’da vatandaşlara dövizlerin bozdurulması yönünde talepte bulundu. Türkiye’nin güçlenmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yapan Dinar, ”Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’da tarihi bir çağrı yaptı, ‘sokağa çıkın’ dedi. O zaman hepimiz çıktık. Şimdi de tarihi bir çağrı daha yaptı. ‘Dövizleri bozdurun’ dedi. Evet şimdi hepimiz dövizlerimizi bozduracağız. Dövizini bozduran vatandaşlara tava ciğer bizden” dedi. 100 dolar bozduran vatandaşlara ücretsiz tava ciğer ikram edeceklerini ifade den Dinar, ülkelerine ve bayraklarına her zaman sahip çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Boz doları konser bizden

Esnafların yanısıra müzisyen gruplarda Erdoğan’ın çağrısına kayıtsız kalmadı. Tasavvuf alanında yaptıkları müziklerle nam salan Anka” ilahi grubu anlamlı bir davranışa imza attı. Grup adına konuşan Ahmet Kurt, ufak çaplıda olsa Türkiye’nin zor günleri atlatması için çabaladıklarını ifade ederek,  “Biz de bu kampanyaya kayıtsız kalmayarak dahil olmak istedik. Diğer iki arkadaşımızla konuştuk. Biz de 5 bin dolar bozdurup makbuzunu getiren bir çiftin düğününde ücretsiz sahne alacağız. Ekonomimize ve devletimize sahip çıkmak görevimizdir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim