Kayseri Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45’de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi. Patlamada yaralıların bulunduğu bildirilirken, olay yerine ambulanslar sevk edildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre olay, içinde çarşı iznine çıkmış sivil kıyafetli askerlerin ve sivillerin olduğu halk otobüsünün yanına yaklaşan bombalı bir atacın infilak etmesiyle gerçekleşti.

Terör saldırsının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’dan bilgi aldı. Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım da İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarından bilgi aldı.

Terör propagandasına yasak geldi

RTÜK, olay görüntülerinin, yaralı fotoğraflarının, soruşturmayı etkileyecek biçimde güvenlik güçlerinin elde ettiği bulguların ve terör örgütünün tanıtımını yapan terör reklamlarının yayınlanmasını yasakladı.

“Beşiktaş’taki saldırıya benziyor”

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da patlamaya ilişkin “Muhtemelen çarşı iznine çıkan askerlerimizin içinde bulunduğu özel halk otobüsüne yönelik bombalı araç girişimi. Tarz itibarıyla maalesef Beşiktaş’taki elim hadiseye benziyor.” şeklinde konuştu.

TSK: 13 ŞEHİT, 48 PERSONELİMİZ  YARALI

17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir.

İçişleri Bakanı Soylu: Hastanelerimizde 55 yaralımız var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri’deki terör saldırısı hakkında, “Şu anda hastanelerimizde 55 yaralımız var. Bu 55 yaralımızın 12’si yoğun bakımda, 6’sının ağır olduğu hastane yetkililerimizce bildirildi.” dedi.

Editör: TE Bilisim