Durim Abazi / İstanbul / Özel Haber

Türkiye’nin son dönemde her alanda elde ettiği ivmeden rahatsız olan Batılı ülkeler bu ilerleyişi durdurmaya çalışıyor. Zira yerli ve milli silahlarıyla adım attığı yerde sömürgecilerin hesaplarını alt üst eden Türkiye, sahip olduğu doğal enerji potansiyeline de ulaşmaya başladı. Önümüzdeki yıllarda ekonomik olarak daha güçlü olması durumunda başa edilemez noktaya geleceğini düşündükleri Türkiye’yi geçmişte olduğu gibi yine terör olaylarıyla dizginlemeye çalışıyorlar.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, ABD’nin geçtiğimiz günlerde vize işlemleriyle ilgili aldığı karara vurgu yaparak Hatay’daki patlama ile ilgili “ABD bu istihbaratı nereden aldı ve neden bunu Türkiye ile paylaşmadı.” dedi.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Hatay’ın İskenderun ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin Diriliş Postası’na açıklamalarda bulundu.

Güvenlik uzmanı Ağar, yaptığı açıklamasında “Patlama hazırlıklı bir eylem. Patlamanın neden olduğu yıkım ve popülasyona bağlı olmak üzere vereceği yıkım daha fazla olabilirdi. Bu tür eylemlerin temel amacı toplumsal zihinlere sızıp karar vericileri etkilemek. Bir PKK’lı grup eylem gerçekleştirmek için Amanoslar’dan sızıyor. Onunla başlayan bir takip süreci var ve ilçe merkezinde güvenlik güçleri teröristleri sıkıştırıyor. Burada büyük bir başarı var can kaybı ve yaralımız yok. Daha büyük bir eylemin önüne geçilmiş durumda.” diye konuştu.

Fransa büyük sıkıntılar içinde”

Orakoğlu, “Fransa’nın ekomisi, Macron ciddi sıkıntılar içerisinde Görüyorsunuz sarı yelekliler her gün eylem yapıyor. Polisle çatışıyorlar. Fransa bunları örtmek için Türkiye ile uğraşıyor. Fransa Afrika ülkelerinden 500 milyar dolar gelir elde ediyor. Türkiye, bölgeye girdikten sonra Almanya çekildi. Fransa eksikliği görüyor, Avrupa Birliği de görüyor. Yani onlar büyük sıkıntılar içerisinde. Fransa da bu dönem içerisinde kendini bölgenin lideri olarak görüyor.” dedi.

“BÜYÜK BİR KİRLİLİĞE SEBEP OLDU”

Öte yandan Ağar, ABD’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı uyarıya dikkat çekerek “ABD birkaç gün önce bir terör eylemli gerekçesinde bulunarak açıklama yapmış vize işlem ve başvurularını durdurmuştu. ABD bu istihbaratı nereden aldı ve neden bunu Türkiye ile paylaşmadı. Büyük bir griliğe ve güvensizliğe neden oldu. İstihbaratı paylaşmayarak vermek istediği mesaj var. ABD kendi istihbarat gücünü koz olarak kullanma eğiliminde.” ifadelerini kullandı.

“BU GENEL BİR İSTİHBARAT”

Diğer yandan dün sabah saatlerinde Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’de bulunan Fransız vatandaşlarına “halka açık yerlerde herhangi bir toplantı veya gösteriden kaçınma” uyarısında bulundu. Fransa Büyükelçiliği, Türkiye’deki Fransız vatandaşları için sosyal medya üzerinden uyarı açıklaması yaptı.

Fransız Büyükelçiliğin asılsız bu açıklamasını değerlendiren Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu ise gazetemize şu değerlendirmeyi yaptı:

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu

“Bildiğiniz gibi PKK bir süredir eylem yapamıyor, Türkiye’ye giremiyor. Fransa’nın yaptığı genel bir istihbarat. Yani diyor eylem olacak. İstihbarat bu değil ki. Türkiye’de eylem olacak sadece diyorlar. Hangi ilde, hangi ilçede bilgi verilmesi lazım. Şu saat, şu günlerde, şu bölgede, şöyle olacak bilgi vermen lazım. Geçmişte Amerika aynı şeyi yapmıştı. Obama döneminde bir sürü operasyon oldu. Terör örgütleri birleştiler bir sürü eylem yaptı. Kızılay’ın arkasında da terör eylemi yapılmıştı.”

AMAÇ TÜRKİYE’Yİ ŞEYTANLAŞTIRMAK

Fransa, büyük bir ekonomi kriziyle karşı karşıya olduğunu diyen Bülent Orakoğlu, “Bunu da Türkiye’ye saldırarak bir şekilde örtmeye çalışıyor. Mesela dün iki PKK’lının Türkiye’ye girdi. Milli istihbarat bunun bilgisini aldı ve etkisiz hale getirdi. Gerçek istihbarat budur. İçişleri Bakanlığına 2 bin-3 bin eylem olacak diye istihbarat geliyor. Bu genel bir şey. Onların amacı Türkiye’yi terörle eşleştirmektir. Psikolojik bir savaş. Avrupa Birliği bir çöküş içerisinde. AB’de birlik, beraberlik şuan yok. Brexit’ten sonra Fransa kendini bölgenin lideri olarak görmeye başladı.” değerlendirmesini yaptı.

“İSLAM DÜNYASININ LİDERİ TÜRKİYE”

Eskiden İslam ülkelerinin lideri Suudi Arabistan idi ama günümüzde açık bir şekilde islam dünyasının lideri Türkiye olduğunu bir kez daha anımsatan Orakoğlu, “Arabistan, Kaşıkçı cinayetinden sonra bu liderliği kaybetti. Dünya ülkeleri böyle görüyor. Türkiye şuan beş bölgede faaliyet gösteriyor. Bunlar ise terör örgütlerine yardım ediyor. Ermenistan’a yardım ediyorlar. Ermenistan, ne aypıyor? Sivillere saldırıyor. Azerbaycan ordusu ne yapıyor? Ermenistan askerlerine saldırıyor. Yani yavaş yavaş Karabağ’ı geri alıyor. Paşinyan, ciddi yolsuzluk yapmış ve bunu örtmek için terör eylemleri yapıyor.” yorumunu yaptı.

Editör: TE Bilisim