Koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Süper Lig’in ertelenmesi sonrası kulüpler mali olarak zor zamanlar geçirirken Galatasaray’da maaş indirimi için çalışmalar başladı. Sarı kırmızılı kulüp, oyuncularından nisan ve mayıs aylarının maaşlarını almamalarını istedi.

SELÇUK VE MUSLERA, İLETİŞİME GEÇTİ

Takıma haziran-temmuz hariç 10 ay maaş ödemesi yapan Galatasaray, oyunculardan 10 milyon Euro’yu geçen nisan ve mayıs maaşlarını almamasını istedi. Bu teklifi düşünmeden kabul eden kaptanlar Selçuk İnan ve Fernando Muslera takım arkadaşlarıyla tek tek iletişime geçti. Ancak yabancı oyuncuların çoğu indirim talebine olumsuz yaklaştı ve sadece aylık maaşlarının bir kısmından vazgeçebileceklerini ifade ettiler.

BELHANDA’DAN ŞARTLI EVET

Takımın sorunlu yıldızı Younes Belhanda ise yönetime şart koştu. Sarı-kırmızılı kulüpten, 1 yıl kalan sözleşmesinin uzatılmasını isteyen Belhanda, bu talebini kabul etmeleri halinde ücretinde indirim yapacağını söyledi. Faslı 10 numarasını satmak isteyen sarı-kırmızılı yönetim ise bu teklif karşısında kararsız kaldı.

“İNDİRİRİM AMA 1 YIL UZATIN”

Falcao, Feghouli ve Muslera’dan sonra 3 milyon 350 bin Euro garanti ücreti ile sarıkırmızılı takımın en çok kazanan 4. oyuncusu olan Belhanda’ya nisan ve mayısta toplam 700 bin Euro maaş ödemesi yapılmak zorunda. Faslı 10 numara sözleşmesinin uzatılması halinde bu parayı almayacağını yönetime bildirdi.

Editör: TE Bilisim