Golyat böceği nedir, nerelerde görülür? Goliathus böceği Türkiye’de var mı? soruları sıkça araştırılıyor. 100 grama kadar ulaşan bu böcek türü dünyanın belki de en ağır böcek türü olabilir. Asıl vatan Kamerun olan Golyat yani Goliathus böceği ülkemizde olup olmadığı ise merak ediliyor. Boyu 10 cm ile 15 cm arası değişen böcek türü hakkında merak edilenleri sizler için hazırladık. Peki, Golyat böceği nedir, nerelerde görülür? Goliathus böceği Türkiye’de var mı?

GOLYAT BÖCEĞİ NEDİR, NERELERDE GÖRÜLÜR? GOLİATHUS BÖCEĞİ TÜRKİYE’DE VAR MI?

Şimdiye kadar rastlanan en ağır böcektir. Ağırlığı 100 grama kadar ulaştığı söylenen Afrika kökenli asıl vatanı Kamerun olan golyat böceğinin boyu 10 cm civarındadır. Larvaların boyu otalama 20 cm boyundadır. Bu kurtçukların gelişmesi yaklaşık üç yıl sürer. Erkeklerinde, dişilerde bulunmayan çatalımsı bir kafa uzantısı göze çarpar.

Afrika’da otoyollarda sürücülere büyük zorluklar çıkaran bu böcek otomobillere sıçrayarak farlarını kırarlar. Dişileri yumurtasını çürümüş ağaçların arasına koyarlar. Larvaların boyu otalama 20 cm boyundadır. Bu kurtçukların gelişmesi yaklaşık üç yıl sürer. Bilimsel adı ise Goliathus Druryi’dir.

Özellikle palmiye ağaçlarının tepesinde oturup beslenir ve ağacın kötülemesine sebep olur. Erkeklerinde dişilerde bulunmayan çatalımsı bir kafa uzantısı göze çarpar. Türkiye bu böcek türüne rastlanmasa bile görüldüğünü iddia edenler vardır.

Editör: TE Bilisim