Saadet Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanı Ebubekir Savaşan; Ayasofya Camisi’nin açılışına katılıp fotoğraf çektiren Gazeteci Yazar Hilal Kaplan, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden İbrahim Yılmaz’ın eşi Esma Kılıçaslan ve yine 15 Temmuz gecesi yaralanan Adviye Gül İsmailoğlu’na hakaret ettiği paylaşımı sonrası gözaltına alındı.

“ALLAH’TAN KORKMAZ KULDAN UTANMAZLAR!”

​Hilal Kaplan, “Şehit eşi Esma kardeşim görmüş olmasaydı paylaşmayacaktım ama kendine Milli Görüşçü diyen bu rezile karşı birlikte dava açacağız. Edepten nasibini alamamışlara, en azından o lağım çukuru ağızlarını kapatmayı öğreteceğiz! Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar!” açıklamasında bulunarak Savaşan’a dava açacaklarını duyurmuştu.

“YARGININ KARARINI BEKLEYECEĞİZ”

Hakarete maruz kalan şehit eşi Kılıçaslan ise, “15 Temmuz Şehidi İbrahim Yılmaz’ın eşi olarak, Twitter hesabı açmış bulunmaktayım. Bu vesile ile, şahsıma ve Hilal Kaplan hanımefendiye yapılan sözlü saldırıyı büyük bir teesür ile karşılıyor sizlerin yorumuna ve yargının kararına bırakıyorum” açıklamasında bulundu.

UMED SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği de “Gazeteci Yazar Hilal Kaplan hakkında alçakça hakaretlerde bulunan Ebubekir Savaşan hakkında, TCK 125 ve 131. Madde gereği suç duyurusunda bulunuyoruz.” açıklamasında bulunmuştu.

GÖZALTINA ALINDI

UMED Başkanı ve Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci’nin paylaştığı bilgiye göre, sosyal medyayı hakaret aracı olarak kullanan Saadet Partili Savaşan’ın gözaltına alındığını söyledi. Değirmenci açıklamasında “Gazeteci Yazar Hilal Kaplan, 15 Temmuz Şehidi İbrahim Yılmaz’ın eşi Esma Yılmaz ve Gazi Adviye Gül İsmailoğlu’na alçakça hakaret eden Ebubekir Savaşan gözaltına alındı.” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA TERÖRÜ

Bu saldırının ardından sosyal medyayı saldırı ve itibar suikastı aracı olarak kullanılmasına tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları büyük tepki gösterdi. Kullanıcılar, artık bu platformlara karşı gerekli tedbir ve önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

BU HAFTA GÖRÜŞÜLECEK

TBMM, bu hafta sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşecek.

Editör: TE Bilisim