Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SGK Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü’nün açılışında yaptığı konuşmada, “15 Temmuz musibeti, millet ve devlet olarak bize çok önemli dersler vermiştir. Her şeyden önce tarihimizin en büyük ayıplarından biri olan darbelerin artık öyle eskisi gibi kolayca yapılamayacağını, milletin mutlaka hesaba katılması gerektiğini 15 Temmuz vakası herkese göstermiştir.” dedi.

Erdoğan, “3-5 kurşun sıkınca, 3-5 bomba atınca, üzerine tankları sürünce, tepesinden uçakları, helikopterleri geçirince bu milletin kaçacağını, meydanı kendilerine bırakacağını sanan o Fetoşlar, durumun öyle olmadığını o gece net bir şekilde anladılar.” diye konuştu.

Suriye’de yeniden bir devlet kurulmasına müsaade etmeyeceğiz

“Önce Cerablus’a, ardından El Rai’ye girdik ve Özgür Suriye Ordusu ile yola devam ettik. Şimdi birileri çıkıyor televizyonlarda utanmadan, sıkılmadan ‘Özgür Suriye Ordusu terör örgütüdür’ diyor. Bunları anlamam mümkün değil. Özgür Suriye Ordusu, Suriye’nin içerisindeki ılımlı muhaliflerin ta kendisidir, terör örgütüyle alakası yoktur ve tam bir direniş hareketidir ve topraklarını kurtarmanın mücadelesini vermektedir. Eğit-donat kapsamında onları biz eğittik, bu kadar açık konuşuyorum ve beraber yürüttüğümüz bu mücadelede hatırlayın hep ne dedim, ‘terörden arındırılmış bir güvenli bölge yapmamız lazım.’ Bunu Rusya’ya, Amerika’ya, İranlılara söyledim, hepsine söyledim. Bu televizyonlarda konuşanlar ne konuşuyor? Bunlar demek bizim konuştuklarımızı hiç duymuyorlar. ‘Kulağı var duymaz’ diyor ya Rabbimiz, bunların kulağı var duymaz, gözü var görmez, dili var hakkı söylemez, çünkü kalpleri mühürlüdür. Biz ne diyoruz dinle, bak diyoruz ki ‘Biz terörden arındırılmış bir güvenli bölge ilan edeceğiz Kuzey Suriye’de. Kuzey Suriye’de yeniden bir devlet kurulmasına müsaade etmeyeceğiz, bu böyle biline.”

Erdoğan: “Biz Suriye’de, oradaki kardeşlerimizle birlikte kendi istiklalimizin ve istikbalimizin mücadelesini verdik, veriyoruz. Şimdi El Bab’tayız ve El Bab, dört bir yanından kuşatılmış vaziyette. İnşallah orada işimiz bitti, bitiyor. Oraya asıl sahipleri gelip yerleşecek. Yarın dedim ya Münbiç, Rakka. Nerede bir zulüm varsa, zulmün olduğu yerde biz varız.” dedi.

Sırada Rakka var

Cumhurbaşkanı Erdoğan “İzmir Kiraz’dan Putin’le konuştuk. Bizlere teşekkürü oldu. Sizin de kararlılığınız olmasaydı, el ele vermeseydik bu süreci bu şekilde bitiremezdik. Sırada Münbiç var, Amerika ile el ele verirsek Rakka var. Dünyadan bize ne diyenlere sesleniyorum. Bu dünyada yaşıyoruz. Türkiye küresel bir güçtür. Bize bu soruyu soranlara diyorum ki sizin bu parlamentoda ne işiniz var. Geldiğiniz yere dönün aksi halde. Biz milletimizin ve devletimizin bekası meselesini konuşuyoruz. Bir haftadır Genelkurmay Başkanımız bölgede. Ankara’da mı otursun senin parlamentoda oturduğun gibi yapacağımız çok iş var. Bir taraftan açılışlarımızı yapıyoruz.” dedi

Editör: TE Bilisim