Levent Gültekin / Özel Haber

Süper Lig’de son 6 haftada 16 puan toplayarak zirvenin ortağı olan ve geçtiğimiz hafta Hatayspor’u 3-0’la uğurlayan Galatasaray’da Fatih Terim maçtan sonra transfer sinyali vermiş, tecrübeli teknik adam yönetimden açık açık forvet ve 6 numara istediğini belirtmişti.

Yaz ayı transfer döneminde gerçekleştiremediği adımları Ocakta devreye sokmak isteyen Galatasaray’ın orta sahaya Fernandinho takviyesini yapacağı ortaya çıktı. 7 yıldır Premier Lig’de oynayan ve Pep Guardiola’nın ‘kendine takım bul’ dediği Brezilyalı yıldızın sarı kırmızılı ekiple görüştüğü belirtilirken, 35 yaşındaki futbolcuyla Everton’ın da devrede olduğu bildirildi. Bonservis problemi olmayan Fernandinho’ya 1,5 yıllık kontrat teklif eden Galatasaray yönetiminin oyuncuyu ikna etmeye çalıştığı vurgulanırken, Fernandinho’nun ilk etapta İngiltere’de kalmayı istediği kaydedildi.

Etebo’dan beklenen verimi alamayan Fatih Terim’in yaşına rağmen istikrarıyla parmak ısırtan Fernandinho’ya son derece sıcak baktığı ifade edilirken, deneyimli ismin daha önce Manchester City takımından alınan Fernando etkisi yaratacağı düşünülüyor. Geçtiğimiz sezon 41 maçta görev alan, bu sezon ise 9 karşılaşmada forma giyen Fernandinho 50 kez Brezilya Milli Takımı’na seçilirken, kaliteli orta sahanın son 6 yıldır 40 maçın altına düşmemesi Terim’le birlikte teknik heyeti de oyuncu konusunda ikna ediyor…

Editör: TE Bilisim