Daha önce de belirtildiği gibi limon, kalp sağlığının yanı sıra beyin ve sinir işlevi için iyi olan potasyum bakımından yüksektir. Sindirime yardımcı olun. Limonlu su bir miktar C vitamini sağlar · Vücudunuzun iyileşmesine yardımcı olur. Limonlu su, idrar üretiminizi artırmaya yardımcı olarak şişkinliği gidermenize yardımcı olur ve detoks faydaları sunar. Peki limonun faydaları nelerdir? Limon neye iyi gelir? İşte detaylar…

LİMONUN FAYDALARI NELERDİR?

Limonun vücudumuza faydalı etkileri, cilt sağlığından bağışıklık sistemine kadar oldukça farklı alanlar içerisinden sunulmaktadır. Limonun faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

C vitamini yönünden oldukça zengin olan limon, soğuk algınlığı gibi pek çok hastalığa karşı vücuda direnç kazandırmaktadır. Yağ yakımına yardımcı olan limon, kilo verme sürecindeki en önemli yardımcılardan birisi olarak bilinmektedir. Cilt ve saç derisinde oluşan fazla yağlanmaların giderilmesini sağlayarak cildin nem dengesini koruduğu bilinmektedir. Yağlı ciltlerin en önemli problemlerinden birisi olan akne oluşumunun önüne geçmekte ve oluşan aknelerin de giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Böbreklerde oluşan kum ve taşların giderilmesine yardımcı olarak böbrek sağlığını koruyan, destekleyici bir besin kaynağıdır. Karaciğerde yağlanma oluşumunun önüne geçmekte ve karaciğer sağlığı için tedavi edici bir etki sunmaktadır. Sindirim sistemini düzenler, ishal ya da kabızlık gibi kronik sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bağışıklık sistemini düzenleyerek vücudun daha dirençli ve enerjik olmasını sağlayan bir etki sunmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki zararlı maddelerin idrar yoluyla atılmasını sağlamaktadır. Kolesterol değerlerinde dengeleyici bir unsur olarak limon tüketimi önerilmektedir.

LİMON SUYU NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Limon suyunun tüketilmesi, limonun etkilerinin en hızlı ve kolay bir biçimde alınmasını sağlamaktadır. Limon suyu, günde bir bardak olacak şekilde sabahları aç karnına tüketilmesi gerekmektedir.

Limon suyunun hazırlanması ise bir bardak ılık suyun içerisinde bir tam limonun sıkılması ile olmaktadır. Bu ölçülerden fazla tüketilmesi, limonun faydaları olarak bilinen etkilerin yeterli düzeyde alınmasının engellemektedir.

Limon suyu tüketilirken aynı zamanda tansiyon düşüren bir etkisi olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle tansiyon hastalarının limon suyu tüketimi konusunda daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

LİMON KABUĞU YARARLI MIDIR?

Limon kabuğunun yararları, limonu iç kısmının tüketilmesinde olduğu gibi pek çok alanla ilgili olmaktadır. Kabuk kısmı pek çok kişi tarafından tüketilmemesine rağmen, vitamin ve minerallerin depolandığı yer kabuk ve iç kısım arasında olması nedeniyle kabuğunun da doğru biçimde tüketilmesi gerekmektedir.

Kabuklar genellikle ağız sağlığı için tercih edilmekte olan tüketim biçimlerinden birisidir. Diş kısmında bulunan lekelenmelerin giderilmesine yardımcı olmakta, diş aralarında kalan besin atıklarının derinlemesine temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Limon aynı zamanda ağız kokusunu giderici bir etki sunmaktadır. Ağız içerisindeki bakterilerin giderilmesini sağladığı için kronik ağız kokusu sorunu çekenler içi önleyici ve tedavi edici etkileri bulunmaktadır.

LİMON YAĞININ DOĞRU TÜKETİM ŞEKLİ NEDİR?

Limon yağının doğru tüketim şekli,

ağız bölgesi için kullanıldığında gargara yapmak olarak bilinmektedir. Diş yüzeyine sürülmesi durumunda ise dişlerde kısa sürede beyazlama sağlayan bir etkisi bulunmaktadır.

Limon yağı, baş bölgesinde oluşan ağrıların da giderilmesine yardımcı olmaktadır. Baş bölgesinde ağrıyan kısma limon yağı sürülmesi halinde ferahlatıcı bir etki bıraktığı bilinmektedir. Bu sayede baş ağrılarının da kısa sürede geçmesini sağlamaktadır.

Limonun gözenekleri sıkılaştıran ve temizleyen bir etkisi olması nedeniyle yüz için yapılmakta olan buhar işlemlerinde suyun içerisine eklenmesi, cildin yenilenmesine ve sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır.

LİMONUN BESİN DEĞERLERİ NELERDİR?

Limonun besin değerleri, genellikle C vitamini olarak bilinmektedir. Fakat bunun yanı sıra limon içerisinde bulunan zengin vitamin ve mineraller şu şekilde sıralanmaktadır:

B6 vitamini

Demir Protein Magnezyum Lif Kalsiyum Sodyum Potasyum

Bu besin değerleri sayesinde limonun faydaları kısa sürede etkisini göstermekte ve pek çok hastalığa şifa olmaktadır. Limon tüketiminde, ay ya da limonlu su gibi alternatif tüketim biçimleri bulunmaktadır. Hepsinin farklı düzeyde etkileri olduğu bilinmektedir.

İlginizi Çekebilir:

Kivinin Faydaları Nelerdir? Kivi Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Keten Tohumu Faydaları! Lif Kaynağı Keten Tohumu Ne işe Yarar?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Kekik çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Etkisi büyük…Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Editör: TE Bilisim