Haziran ayında TYT, AYT ve YDT oturumlarına giren adaylar 6 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yaparak beklemeye başlamıştı. Hayal ettikleri üniversitelere girebilmek için tercihlerini yapan öğrenciler gözünü ÖSYM’ye çevirdi. Konuya ilişkin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün açıklama yaptı ve sonuçların ne zaman açıklanacağı ile ilgili bilgi verdi. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Üniversite ek yerleştirme ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde…

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK? ÜNİVERSİTE EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS tercih sonuçları, en geç 31 Ağustos tarihine kadar erişime açılacak.

Prof. Dr. Aygün, Twitter hesabından, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2020-YKS) ilişkin paylaşımda bulundu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2020-YKS yerleştirme işlemlerinde kontrollerinin devam ettiğini ve yerleştirme sonuçlarını gelecek hafta içerisinde açıklayacaklarını bildirdi.

YKS’ye giren öğrencilerin heyecanlı olduğunu, onları anladığını ve heyecanlarını paylaştığını vurgulayan Aygün, “Ülkemizin yarınları olan sizler için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 2020-YKS yerleştirme işlemlerinde kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız.” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK? 

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül 2020’de, elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020’de yapılacak.

Editör: TE Bilisim