ÖSYM Başkanı Halis Aygün geçtiğimiz günlerde YKS adaylarının heyecanla beklediği üniversite yerleştirme sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanacağını duyurmuştu. Bu hafta açıklanması beklenen sonuçların ardından sıra kayıt işlmelerine gelecek. Öğrenciler üniversite ek yerleştirme olacak mı, başvurular en zaman yapılacak gibi soruların da yanıtlarını merak ediyor. Peki, YKS ek tercih olacak mı? 2020 YKS 2. tercih başvurusu ne zaman yapılacak? Detaylar haberin devamında.

YKS ek tercih olacak mı? 2020 YKS 2. tercih başvurusu ne zaman, hangi tarihte yapılacak?

Hayallerindeki üniversitelerde eğitim almak üzere YKS 2020 sınavlarına katılan öğrenciler 6-14 Ağustos tarihleri arasında tercih başvurularını gerçekleştirdiler. YKS tercih sonuçları, ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün açıklamasına göre bu hafta içerisinde erişime açılacak. Ardından başlayacak kayıt dönemiyle birlikte ilk tercihlerde yerleşemeyen adaylar için tanınan üniversite ikinci (ek) tercih hakkı ile ilgili bilgiler merak edildi.

YKS 2020 ek tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

YKS 2019 Ek Yerleştirme Tercihleri hakkında bilgiler

YKS 2019 tercih sonuçları 6 Ağustos’ta açıklanmıştı. 2019 YKS ek tercihleri ise 5-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmişti. Ek yerleştirme ücreti ise 20,00 TL olarak belirlenmişti.

Öğrenciler, ek yerleştirme ücretlerini 12 Eylül 2019 tarihi saat 23.59’a kadar yatırabildiler. Ek yerleştirme ücretini yatıramayan adayların yaptığı tercihler ise geçersiz sayılmıştı.

YKS Ek Yerleştirme Tercih Bildirimi, T.C. Kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim